Španec se bo na igrišča po šestih mesecih vrnil ob koncu leta, ko bo v Abu Dabiju igral na ekshibicijskem turnirju, kjer bo nastopilo šest igralcev, med njimi tudi Novak Đoković in Andy Murray. V zadnjih tednih Nadal marljivo trenira na rodni Mallorci, kjer pa ga v zadnjih dneh motijo nepovabljeni gosti.

''Zavedam se, da je vsa ta procedura potrebna in nimam nič proti dopinškim kontrolam, a zadnje čase me spravljajo v neugodno situacijo in ni mi lahko sprejeti in zdržati vsega tega. Protidopinška komisija me je na domu obiskala ob 6.30 zjutraj in dal sem jim vzorec urina, nato pa so naslednji dan ponovno prišli, znova ob 6.30. Takšen odnos do športnikov ne pravilen,'' je potožil Nadal.

''Ko mi pozvonijo na vratih ob tako zgodnji uri, me zelo prestrašijo, saj mi ob tem prvo pade na misel, da je nekdo prišel sporočiti kakšno slabo novico. Poleg tega pa živim v hiši s svojimi starši in tudi njim ni vseeno ob takih vdorih v mojo zasebnost. Toda kljub vsemu bom nekako vzdržal, saj vem, da sem čist in da nikoli nisem užival nedovoljenih sredstev,'' je še povedal Nadal.