Turnir v Združenih arabskih emiratih se bo začel 27. decembra, na njem pa bosta poleg 26-letnega Nadala, sicer 11-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam, nastopila tudi prvi igralec na računalniški lestvici ATP, Srb Novak Đoković, ter Britanec Andy Murray.

Nadal je zadnji dvoboj igral junija, ko ga je v drugem krogu turnirja v Wimbledonu premagal Čeh Lukaš Rosol.

Teniška igralca leta sta po izboru ITFpostala Đoković in Williamsova

Novak Đoković in Serena Williams sta teniška igralca leta 2012 po izboru krovne teniške organizacije ITF. Prvi teniški igralec sveta Đoković je naslov prejel že drugo leto zapored, Williamsova, sicer tretja teniška igralka sveta, pa je omenjeni naslov prejela že tretjič v karieri.

Srbski teniški igralec je Mednarodno teniško zvezo prepričal z zmago na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije ter uvrstitvijo v finale Roland Garrosa in OP ZDA. Sezono je končal kot vodilni na jakostni teniški lestvici ATP.

Čeprav Američanka Williamsova ni leta končala kot vodilna ženske teniške karavane WTA, pa je osvojila dva izmed štirih turnirjev za grand slam, Wimbledon in US open, v Londonu pa je osvojila tudi zlato olimpijsko kolajno.

Ameriška brata dvojčka Bob in Mike Bryan sta že devetič v zadnjem desetletju prejela naslova teniškega dvojca leta, v ženski konkurenci pa sta najbolj prepričali Italijanki Sara Errani in Roberta Vinci.