Prvo zmago v sezoni si je pritekel in pristreljal Norvežan Svendsen. Štirikratni svetovni prvak, Francoz Fourcade, je bil tokrat tretji, kljub temu pa je zadržal vodilni položaj v skupnem seštevku. Tekmovalce je danes na Pokljuki pričakalo slabo vreme z dežjem. Zaradi tega je bila proga razmočena, v slabem vremenu pa se ni najbolje znašel zmagovalec četrtkovega sprinta Fak, ki je moral kar šestkrat v kazenski krog. Fak, slednjega je prišlo spodbujati tudi približno sto hrvaških navijačev, se je kot najboljši s sprinta na progo podal prvi, Svendsen in Fourcade sta mu sledila tesno zadaj. Pustila sta ga, da je do prvega streljanja narekoval tempo, nato pa so se naredile razlike po prvem streljanju leže. Fak je zgrešil enkrat, tekmeca pa sta z ničlama pobegnila.

Po prvem streljanju je bil Fak še četrti, a je ob treh zgrešenih strelih nato zdrsnil na 19. mesto, na prvem streljanju stoje zgrešil še dvakrat, napak pa je bilo s tem občutno preveč. Čeprav je bil na zadnjem streljanju brezhiben, kjer je večina tekmecev v vodstvu grešila, pa je bil zaostanek že prevelik in Fak se je moral zadovoljiti z 22. mestom.

"Kaj naj rečem, to je biatlon. Enkrat si na vrhu, drugič ne. Moraš biti pripravljen in na dobro in na slabo. A iz slabih tekem se lahko veliko naučiš. Preprosto sem prevečkrat zgrešil, malo mi je ponagajal tudi mraz pri teh mojih nesrečnih prstih, saj mi je dež hitro premočil rokavico. Nato sem še poskušal nadoknaditi zamujeno, vsaj po prvem streljanju, a potem je bilo napak preveč. Jutrišnjega dne se že veselim, mislim da lahko še kaj pokažem, vremenska napoved je boljša in tako mi bo veliko lažje tekmovati," je po tekmi dejal Fak.

Klemen Bauer je tekmo končal na 37. mestu. Streljal je sicer nekoliko boljše, a je moral po prav vsakem streljanju najmanj enkrat v kazenski krog, tako da z razpletom tekme ni bil zadovoljen. "Velike filozofije ni, zame je to ponesrečen nastop. Veliko stvari je šlo narobe že od starta, tudi na smučeh se nisem dobro počutil. Vsak zgrešen strel te oddalji od tekmecev, moral sem jih loviti na progi, a je dež naredil svoje. Upal sem, da bi lahko težke pogoje obrnil v svojo korist, a se mi je vse podiralo kot domine," pa je po tekmi dejal Bauer.

Edini od Slovencev je "napredoval" Peter Dokl, ki je bil na sprintu 57., tokrat pa mesto boljši. "Mislim, da danes material ni bil na najvišji ravni, na kateri smo ga vajeni. Med tekom sem izgubljal na celi progi, strelsko je bilo sicer bolj pozitivno, čeprav so trije zgrešeni streli še vedno preveč. Tekma je tako le delno pozitivna, saj tekaško nisem dobro opravil. Definitivno je bila moja najboljša tekma tukaj sprint, zdaj me 14 dni čakajo treningi in priprave, upam, da se bom januarja vrnil močnejši," je povedal Dokl.

Na nedeljski tekmi s skupinskim startom bo slovenske barve v moški konkurenci branil le Jakov Fak.