Ja, domoljubje je ključ do našega novega vzpona na tisti svetilnik, ki se je zavil v meglo. Domoljubje na vsakem koraku mora biti vodilo v najtežjih trenutkih, tudi takrat, ko nas čez noč napade snežna ujma. Domoljubno bi bilo najbolje ostati doma in gledati oddaje tipa Na zdravje, Obzorja duha ali Hidaki, ne pa siliti na ceste in ustvarjati kaos. Namreč vsi, ki so bili pred kamere pozvani zaradi sobotnega kaosa na primorski avtocesti, so si bili edini v treh točkah: mi nismo odgovorni, mi smo naredili vse in krivo je ljudstvo, ki se vozi naokoli. To ljudstvo, ki ne posluša vremenskih napovedi in sili v težave, je vir zla. Zla, ki se je naselil v vseh, ki protestirajo po državi. Brez programa, brez rdeče niti in brez alternative. Zato to ljudstvo potrebuje ali trdo roko ali pa vrnitev k pravim vrednotam.

Najverjetneje so o teh vrednotah tako na pol v ilegali razpravljali v eni oštariji na robu glavnega mesta Janez Janša, Anton Krkovič in Igor Bavčar. In bili potem šokirani, da se tam pojavi kamera Sveta na Kanalu A, ki hoče od njih kakšno pojasnilo. Gospod Bavčar pred kamero še ni bil nikoli tako zmeden in neartikuliran. Jasno, saj o vrednotah in združenjih nihče ne more govoriti kar tako na pamet. Vrednote se morajo začutiti. Treba jih je živeti. Priti morajo v kri.

V bistvu pa kamere takšna srečanja nimajo kaj zanimati. Fino je, da imamo predsednika vlade, ki še zaide v gostilno. Da po eni strani vidi, kako ljudstvo živi, in se po drugi strani malo sprosti. V teh dneh mu ni lahko in ima vso pravico, da se tam dobiva z ljudmi po svojem okusu. Ter potem kakšno žoltavo razdrejo na stare čase in nove vrednote. In dobro je, da se za zdaj namesto krvi pretaka vino.

Kri pa šprica na snegu. Zaradi ene domnevne kletvice ameriške zvezdnice Lindsey Vonn je pokonci skočila kompletna ekipa okoli Tine Maze. Velike zgodbe se začnejo z banalnimi vzvodi. Mariborska vstaja je dobila zagon zaradi navadnih radarjev, Mazejeva je dobila krila zaradi nepomembnih besed tekmice. Besed, ki jih je Andrea Massi uporabil kot psihološki pritisk. Ne nazadnje pa se na vseh poljih bije psihološki boj. To, kar govoričijo člani programskega sveta nacionalke, je res lahko skregano z zdravo pametjo, ima pa zagotovo psihološke učinke na vse, ki delajo na nacionalki. Ni kaj, uravnotežena prihodnost je pred vrati…