"Presrečna sem zaradi izida. Že na evropskem prvenstvu sem vedela, da sem zmožna več, tukaj pa sem dokazala, da sem res dobro pripravljena. To je moj drugi najboljši izid v karieri, prvi finale na svetovnem prvenstvu ... Ful zakon," je po nastopu povedala Čarmanova, ki je plavala 2:04,94.

Popoldan si želi le še enkrat izboljšati svoj dosežek. "Nočem preveč pričakovati. Vse tekmice so dobro pripravljene in imamo zelo podobne izide. Bomo videli," je dodala 27-letna Gorenjka.

Še en dober nastop je uspel tudi 34-letnemu ilirijanu Petru Mankoču, ki se je na 50 delfin kot šesti prebil v polfinale, z izidom 23,05 pa je le za stotinko sekunde zgrešil tri leta star lasten osebni rekord, dosežen prav tako v Carigradu.

"Popoldan bo treba plavati kakšne dve desetinki sekunde hitreje. Moral tvegati s podvodnim plavanjem do 15 metrov in iti po robu, kot v Chartresu v štafeti. Na vse ali nič, saj brez tega nimam možnosti za finale. Težava je le, ker tukaj v bazenu ni oznak, sicer smo natrenirani, a malo bo treba tvegati tudi diskvalifikacijo. Če mi uspe, verjamem, da se lahko uvrstim tudi med najboljših osem," je po tekmi povedal Mankoč. Konkurenco pa je že zjutraj osupnil Brazilec Nicolas Santos z novim rekordom prvenstev 22,40.

Ob koncu programa sta nastopili še triglavanka Urša Bežan in Mojca Sagmeister ter osvojili 21. in 22. mesto, obe pa sta imeli višje rezultatske cilje. Bežanova je s 4:11,21 več sekund zaostala za osebnim rekordom: "Ne vem. Imela sem dober občutek in na treningih mi gre precej boljše. Malo je bilo tudi strahu zaradi ponesrečenega nastopa na evropskem prvenstvu." Tudi Sagmeistrova je letos že plavala precej hitreje od 4:12,74: "Vseeno ni slabo za zjutraj." Sagmeistrova se je ob tem nasmehnila, saj se je spomnila res slabega dosežka 4:18 z EP pred tremi tedni.