Kolajna 24-letnega Korošca je bila majhno presenečenje, saj je slovenski reprezentant po olimpijskih igrah imel kar dva meseca odmora, kljub temu pa je v Carigradu požel sadove poletnega dela in se prebil do srebra. Po prihodu v cilj se je za odličje najprej zahvalil trenerju Matiji Medvešku: »Zdi se mi, da me je najbolj prepričal v boj za kolajno. Sam nisem bil prepričan, da lahko plavam tako dobro, ne vem, kako mi je uspelo, a Matija me je prepričal, da nimam česa izgubiti. Zmenila sva se, da grem na polno, nisem se obremenjeval s kolajno in plaval sem povsem sproščeno. To, da sem hiter, sem vedel, a zdržal sem in res sem presrečen. Upam, da bo šlo tako naprej,« je o kolajni razmišljal zdaj že serijski dobitnik odličij v slovenski vrsti.

Najbolj vprašljiva sta bila skok in uvodni podvodni zavesljaj, s katerima je imel Dugonjić težave v zadnjih tednih. Tokrat mu je ta element vsaj delno uspel in na polovici je bilo jasno, da se bo slovenski reprezentant, ki ga je za seboj potegnil Brazilec Felipe Lima na sosednji progi, boril za odličje. V končnici tekme to ni bilo vprašljivo, vprašanje je bilo le, ali lahko Dugonjić prehiti tudi vodilnega Italijana Scozzolija, saj so se tekmeci borili le še za bron. Drugi najboljši izid v karieri, 57,32, je pomenil srebro in 11. medaljo Slovenije na SP v 25-metrskih bazenih.

»S progo sem imel srečo. Tekmeci me niso opazili, jaz pa sem imel ob sebi Brazilca, ki je bil hiter, a ni zdržal do konca,« je še povedal Dugonjić, ki so mu prireditelji na podelitvi tokrat izobesili slovaško zastavo, sledil bo sicer uraden slovenski protest, ki pa se običajno konča le s hitrim opravičilom. Sicer pa to ni bila prva napaka turških organizatorjev, ki so prvenstvo dobili predvsem zaradi denarja. sta