Ligety je prepričljivo vodil že po prvi vožnji, saj je imel drugouvrščeni Hirscher že 78 stotink zaostanka, tretji Simoncelli pa že več kot sekundo (+ 1,10). Američan ni v finalu ničesar prepustil naključju in je napadal od starta do cilja ter 13. zmago v pokalu v karieri zabeležil s skoraj dvosekundnim naskokom in sedmo najvišjo prednostjo v zgodovini svetovnega pokala. Tako se Hirscher, lanski skupni zmagovalec, ni mogel zares veseliti drugega mesta. Norvežan Aksel Lund Svindal je bil po veliki napaki na prvi progi šele 17., z lepo drugo predstavo pa je napredoval na šesto mesto in s 400 točkami ohranil skupno vodstvo v pokalu. Ligety je napredoval na drugo mesto in ima 320 točk ter s popolnim veleslalomskim izkupičkom zime vodi v seštevku discipline (200 točk).

Janez Jazbec je bil 22. po prvi vožnji, na drugi pa je napravil preveč napak, da bi lahko izboljšal svojo uvrstitev. Kljub temu se je petič uvrstil med prvo trideseterico v pokalu, najvišje, 18. pa je bil februarja lani na veleslalomu v Banskem v Bolgariji. Ima še dve 21. mesti, ta izid je dosegel na prvem veleslalomu zime v Söldnu, in 27. mesto. Po prvi vožnji, katere progo je zakoličil slovenski trener v finski reprezentanci Janez Slivnik, je tekmo končal Klemen Kosi. Drugi slovenski predstavnik na tekmi je končal na 34. mestu (+ 3,91) in je finale zgrešil za 22 stotink.

Svetovni pokal se bo ponovno preselil v Evropo, kjer se bodo smučarji prvič pomerili v francoskem Val d'Iseru, kjer bo 8. decembra najprej veleslalom, dan pozneje pa še slalom.