35 tekmovalcev se je zjutraj ob 6:30 postavilo na startno linijo 273 km kolesarskega dela in po 50 km spustu, kjer je vožnja v zaveterju dovoljena, se je začelo zares. Takoj po prvem klancu je favorit Ribeiro močno potegnil in Miro Kregar je skočil za njim ter mu prišel preblizu (minimalna razdalje je 7 m) in dobil opozorilo, ki ga je stalo 6 kazenskih minut.

Miro: ''ZA 10 sekund sem se preveč približal Alexu in ravno takrat je bil sodnik za menoj na motorju. Bolj kot čas 6 min me je težilo dejstvo, da se mi je vsa skupina odpeljala in nisem imel nobene motivacije več, pred mano pa še 220 km. Vendar sem se okoli 100 km zbral in napelv vse moči in začel redom prehitevati sotekmovalce. Tako sem se na koncu približal Ribeiru na 4 minute, vendar ko je dobil to obvestilo je pospešil in mi do konca naložil 10 minut.'' Ribeiro 7:36, Miro 7:46. Jaz pa tretjemu špancu Ajramu 15 min in Cokanu 16 minut. Kljub 6 min pribitka sem se povzpel pred Cokana na drugo mesto, Nino je sedaj tretji.

Jutri tekmovalce čaka dvojni maraton, 84 km teka. Proga poteka večji del preko lavinih polj in razplet zna biti še negotov. Ribeiro bo kontroliral potek dirke, Kregar je še vedno pritekel prvi, ampak 50 minut mu ne bo uspelo nadoknaditi. Dober tekač je tudi O Keffe. Kakorkoli – Miro pravi: ''Easy day was yesterday.'' Start je ob 6h zjutraj, še v temi, zato da tekmovalci čim prej pridejo do lavinih polj, kjer postane vroče. Miro ima čase od 6:14 do 6:24, se pravi da naj bi bili rezultati znani okoli pol polnoči po slovenskem času