Vodstvo Kovinoplastike Lož se je z odpuščenimi delavci dogovorilo tudi za obročno odplačevanje odpravnin z namenom zagotavljanja kratkoročne likvidnosti poslovanja v prihodnjih mesecih, ki naj bi bili na področju naročil šibki.

Skladno z dogovorjenim programom bo podjetje plačilo odpravnin preložilo na 1. april 2013, ko se bodo te v odvisnosti od višine odpravnine začele izplačevati v več obrokih.

Kljub zmanjšanju števila zaposlenih pa je Kovinoplastika Lož morala poseči tudi v plače zaposlenih. Zaradi nezadostnih naročil v proizvodnji okovij so namreč plače delavcem v tem programu v povprečju znižali za 10 odstotkov. Gre za okoli polovico od približno 800 zaposlenih v podjetju.

Poleg programa okovje, kjer družba sodi med večje evropske proizvajalce stavbnega okovja ter komponent za stavbno okovje, delujeta v Kovinoplastiki Lož še program Inox, ki sodi med večje evropske ponudnike pomivalnih korit in gastronorm posod ter komponent za profesionalne in domače kuhinje, in program Orodjarna, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo orodij.

Vodstvo Kovinoplastike Lož je sicer na ponedeljkovem zboru delavcev zaposlenim pojasnilo, da si intenzivno prizadeva pridobiti nove posle, predvsem na hitro rastočih trgih, so še sporočili iz družbe. Pomemben razlog za težave v proizvodnji okovij je bilo sicer občutno zmanjšanje naročil njihovega največjega kupca, nemške družbe Roto Frank, ki je na Madžarskem odprl novo tovarno.