Slovenski rokometni podprvak je dosegel drugo zmago v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Po švedskem Sävehofu je nekoliko presenetljivo, a povsem zasluženo premagal tudi aktualnega prvaka lige prvakov - nemški Kiel.

Celjski rokometaši so pred tekmo upali, da bi - ob svoji sanjski in silno bledi tekmečevi predstavi - lahko presenetili aktualnega evropskega prvaka. V tak scenarij niso verjeli niti najbolj zagrizeni in zaslepljeni privrženci domačega kluba, a izbranci domačega stratega Vladana Matića so jih presenetili in dosegli enega svojih največjih podvigov v ligi prvakov.

Celjska zasedba je na današnjem obračunu prikazala izjemno predstavo, mogočna severnonemška ekipa, ki je v zadnjih petih letih kar trikrat slavila v evropski ligi prvakov (2007, 2010 in 2012), je v prelomnih trenutkih dvoboja prikazala zelo bledo igro, njene izjemne posameznike pa je zasenčila celjska kolektivna in bojevita igra.

Uvodna domača zasedba - na vratih je bil Matevž Skok, na krilnih položajih Gašper Marguč in David Razgor, na zunanjih položajih Sebastian Skube, Mate Lekai in Žiga Mlakar, na mestu krožnega napadalca Alem Toskić - je odlično odprla tekmo. Po vodstvu z 2:0 in 3:1 je aktiven izid držala do šeste minute, ko je imenitna zasedba na nasprotni strani igrišča prešla v vodstvo s 4:3.

Celjska gibljiva obramba je bila v prvem polčasu na izjemno visoki ravni, mednarodno obarvani nemški zasedbi, ki je v prvem polčasu največ vodila s tremi goli, je povzročila hude preglavice. Izbranci domačega trenerja Vladana Matića so nekoliko večje probleme imeli v napadu, predvsem zaradi očitnega primanjkljaja v višini. Navkljub temu so bili v prvi polovici tekme izenačeni z mogočnimi rokometaši iz Kiela (v 20. minuti je bilo 8:9, v 28. pa 11:12), v 30. minuti pa je Toskić iz nasprotnega napada izenačil na 12:12.

Igralci iz mesta od Savinji so v drugem polčasu povsem zasenčili slovite tekmece iz Kiela. Na krilih navdahnjenega Marguča in Skubeta so si v 36. oziroma 39. minuti priigrali tri gole prednosti (18:15 in 20:17). Več kot pet tisoč gledalcev, kar je rekordno število v tej sezoni v Zlatorogu, je bilo na nogah. Celjani so v nadaljevanju odbili vse napade slovite nemške ekipe, v 48. minuti pa po golu Mlakarja znova dosegli najvišje vodstvo na tekmi (25:22).

V blaženem stanju so ostali vse do konca tekme. V 55. minuti, ko je Nikola Ranevski ukradel žogo in povišal na 28:25, se je Celjanom nasmihala druga letošnja zmaga, glede na veljavo tekmeca, ki je znan po svojih neverjetnih preobratih, pa ta še vedno ni bila zanesljiva. A Matičevi izbranci so v končnici prikazali izjemno zrelo predstavo in odbili vse napade gostov za senzacionalno zmago z 31:28.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Marguč, ki je dosegel sedem golov, po pet golov sta prispevala Skube in Toskić.

Celjska ekipa bo v naslednjem krogu gostovala pri Kielu, tekma pa bo v sredo, 21. novembra.