Kot smo že poročali, je podjetje Tristan devetnajst, ki je od Gipossa dobilo v najem parkirišče pred bloki, kljub sproženemu postopku za pridobivanje začasne odločbe o prepovedi poseganja začelo postavljati zapornice.

»Protipravna montaža količkov«

„Na parkirnih mestih v soseski Šiška se dogaja protipravna montaža količkov. Podjetje, ki za parkirna mesta želi pobirati najemnino, je sumljivega porekla. Dejstvo je, da podjetje Tristan devetnajst nima pravne podlage nameščati zapornice niti pobirati najemnine za zemljišča, katerih lastništvo ni rešeno,“ so v pismu zapisali stanovalci Gotske ulice 9, 11 in 13.

Stanovalcem so pred kratkim za brisalce vozil zataknili obvestila, da bodo od 12. novembra nameščali zapornice, avtomobile, ki bodo parkirani na parkirišču, pa odstranjevali na stroške lastnikov. Stanovalci po drugi strani menijo, da so z nakupom stanovanja kupili tudi parkirno mesto.

Sodišče je sicer sprožilo postopek za pridobitev začasne sodne odredbe, s katero bi bili prepovedani kakršni koli posegi na parkirišču, a delavcev, ki so začeli nameščati količke in zapornice, to ni motilo.

MOL se pridružuje prizadevanjem etažnih lastnikov pri urejanju parkiranja

Čeprav so pretekle dni iz MOL sporočili, da s parkirišči na Gotski ulici nimajo ničesar, pa so v izjavi za javnost danes sporočili, da se pridružujejo prizadevanjem etažnih lastnikov pri urejanju parkiranja. Po njihovem mnenju dogodki zadnjih dni predstavljajo vsaj „nasilno prilastitev posesti parkirnih prostorov etažnih lastnikov, če že ne samovoljni poseg v njihovo lastninsko pravico ali lastninsko pravico MOL“.

Stališče MOL je, da je po slovenski privatizacijski zakonodaji lastnik nepremičnin, ki so predmet obravnavanja na Gotski ulici, ali pa se nahajajo kjer koli drugje, bodisi občina (eventualno tudi država, a ne na opazovanih parcelah), bodisi etažni lastnik in nihče drug, so že zapisali v izjavi za javnost.