22-letni Perez sicer prihaja iz Ferrarijeve akademije za mlade dirkače, zato se je v zadnjih letih v karavani formule ena večkrat namigovalo, da bi utegnil kmalu zasesti mesto drugega dirkača v italijanskem moštvu iz Maranella. Ob neprepričljivih predstavah Felipeja Masse so letošnje tri Perezove uvrstitve na zmagovalni oder marsikoga prepričale, da bo Mehičan že prihodnjo pomlad dirkal v rdečem dirkalniku.

A po prestopu Hamiltona v Mercedes so se karte ekspresno premešale, saj je McLaren obetavnega Pereza premamil na svojo stran, še preden se je Ferrari uspel odločiti o drugem dirkaču za prihodnjo sezono. Mehičan sedaj že nestrpno pričakuje konec letošnje sezone in začetek priprav na novo, v kateri si je že postavil visoke cilje, Ferrari pa bo še vsaj eno leto upal na boljše dosežke Masse.

“Naj vam kar takoj nekaj povem. Moj cilj je že v prvi sezoni osvojitev naslova svetovnega prvaka! Da bi ga dosegel, bom moral zmagovati na dirkah. Vem, da bo zelo težko, a to je nekaj, česar si resnično želim. Dobro se zavedam tudi, da bom moral zapolniti velike čevlje, saj je Hamilton eden najboljših dirkačev in ga bo težko nadomestiti, a prepričan sem, da imam dovolj znanja in spretnosti, da mi bo uspelo,“ je včeraj Perez pogumno razmišljal o prihajajoči sezoni.

Tudi v McLarnu si želijo, da bi Mehičana preko zime uspeli pripraviti dovolj dobro, da bi že na uvodni dirki sezone v Avstraliji napadal najvišja mesta, podobno kot je pred leti mladi Hamilton v srebrni puščici debitiral s tretjim mestom.