"Mislim, da smo kakovostnejša ekipa, zato bo vse odvisno od nas. Če bomo igrali, kot znamo, se nimamo česa bati. A vsekakor je treba Belgijce spoštovati. So izkušena ekipa, njihov trener enakovredno uporablja vse igralce, njihov sistem je težko prepoznati. Pričakujem težko tekmo, na začetku tudi nervozno, upam pa, da se bodo moji fantje hitro znebili živčnosti in prikazali pravo igro. Tekma sicer ne bo odločilna, a bo zelo pomembna, predvsem za našo samozavest," je dejal trener ACH Volleyja Luka Slabe, ki je dobro preučil Belgijce, za katere meni, da imajo izenačeno ekipo brez izstopajočega posameznika.

"Menim, da je njihova največja moč v blokerskih položajih, posebno je tu dober Srb Dejan Radić. Ne smemo pozabiti tudi na zelo zanesljivega kanadskega sprejemalca Thomasa Jarmoca, v ekipi pa imajo še nekaj odličnih tujcev," meni Slabe, ki pri tem zagotovo misli tudi na slovenskega reprezentanta Miho Plota.

Plot verjame v zmago Belgijcev

Slovenski libero v belgijski ekipi je prepričan, da bo njegova ekipa zmagala, čeprav tudi on pričakuje težko tekmo. "Prepričan sem, da bodo najmanj štirje nizi in da se bomo veselili mi. Od lani imamo le štiri igralce, zato je razumljivo, da smo se na začetku sezone lovili. A trenutno je naša forma v vzponu, kar nameravamo pokazati. Naša ekipa ima večji potencial, kot ga je imela lanska. Mislim, da je tekma pomembna, a ne odločilna, je pa jasno, da kdor bo izgubil, bo težko napredoval. ACH smo si že pogledali, se posvetovali, trener od mene zaenkrat ni iskal posebnih informacij, " je povedal Dolenjec v belgijskih vrstah, ki bo imel tudi spodbudo s tribun.

"Upam, da ne takšne, kot jo bomo imeli mi. Želimo, da nas bo spodbujalo še več ljudi kot na prvi domači tekmi proti Unterhachingu. Jasno je, da si v dveh zaporednih dvobojih želimo šest točk, s katerimi bi bile naše možnosti za napredovanje spet bolj realne," pa navijače v Stožice (ob 20.30 uri) poziva kapetan slovenskih prvakov Andrej Flajs.