V Cluju je Krim prekinil niz treh zaporednih porazov med evropsko elito (Podravka, dvakrat Györ) in po Ljubljani (28:27) še drugič spravil na kolena romunske prvakinje. Pri slovenskih prvakinjah je bil viden očiten napredek v igri, poleg tega pa je tudi število poškodovanih igralk iz dneva v dan manjše. »Zaradi pomembnosti tekme je bilo malce živčnosti v naši ekipi, a dekleta so pokazala, da so bila prava v pravem trenutku. Kljub visoki razliki tekma ni bila lahka in za zmago smo se morali krepko potruditi. Ključ do uspeha v Romuniji sta bila odlična obramba in kolektiv,« je razplet tekme, ki je Cluju dokončno zaprl pot do tretjega mesta v skupini in nadaljevanje evropske sezone v pokalu EHF, ocenil trener Tiselj.

V nasprotju s Krimom, ki je do zdaj zbral štiri točke (dve zmagi proti Cluju), jih ima Podravka Vegeta šest. Hrvatice so prav tako dvakrat premagale Romunke (20:19 v gosteh in 28:21 doma), poleg tega pa so 21. oktobra v Koprivnici spravile na kolena tudi Krim (25:22). V nedeljo so v dvorani Frana Galovića gostile Györ in potihoma upale na točko, s katero bi si že pred zadnjim krogom zagotovile drugo mesto v skupini B in uvrstitev med elitno evropsko osmerico. Toda brez poškodovane kapetanke Mirande Tatari (nedavno si je strgala kolenske križne vezi in bo z igrišč odsotna najmanj pol leta) se ekipa trenerja Nevena Hrupca ni mogla enakovredno kosati s favoriziranimi Madžarkami, pri katerih je bila s sedmimi zadetki najučinkovitejša srbska reprezentantka in nekdanja Krimova igralka Andrea Lekić.

V nedeljo zvečer bo znano, kje bo Krim nadaljeval letošnjo evropsko sezono: če bo osvojil končno drugo mesto v skupini B, ga čaka nadaljnje igranje v ligi prvakinj, če bo tretji, pa nastop v pokalu EHF. Krimovke bodo v Stožicah lovile tri zadetke zaostanka iz Koprivnice, zgolj minimalna zmaga pa bo premalo za drugo mesto. Slovenske prvakinje morajo slaviti z najmanj plus tri (če Podravka doseže manj kot 22 zadetkov), drugo mesto pa bi si v vsakem primeru zagotovile z zmago z najmanj štirimi zadetki razlike. »Bogato sta se nam obrestovala dva tedna kakovostnega treninga v precej popolni igralski zasedbi. Verjemite, ko bodo dekleta kompletna in predvsem uigrana, se bo lahko Krim enakovredno kosal z vsako ekipo v Evropi.«