41-letni Armstrong je včeraj na twitterju zapisal: “Spet sem doma v Austinu in večinoma le poležavam.“ Zraven je prilepil zgovorno fotografijo, na kateri leži na kavču v dnevni sobi, v ozadju pa je vidnih vseh sedem uokvirjenih rumenih majic, v katerih je postal zmagovalec dirke po Franciji.

Armstrong ni več predsednik fundacije Livestrong

Kljub temu da se Američan očitno požvižga na vse obtožbe, pa ne more prezreti dejstva, da je zaradi tega kar nekaj škode povzročil tudi dobrodelni organizaciji Livestrong. Da bi jo zmanjšal, se je kolesar odločil, da prekine vse vezi z organizacijo, ki jo je ustanovil leta 1997.

Po besedah predstavnice fundacije Katherine McLane bo Armstrong za njih še vedno predstavljal navdih in ostaja največji donator. »Lance Armstrong se je odločil, da prostovoljno odstopi z mesta predsednika fundacije Livestrong in s tem prepreči negativne učinke, ki so posledica kontroverznih obtožb povezanih z njegovo kolesarsko kariero.“

Armstrong je za fundacijo, ki je znana predvsem po rumenih zapestnicah Livestrong, ki so v letih postale simbol boja proti raku, v preteklosti prispeval več kot sedem milijonov dolarjev.