Konec septembra je francoska policija pridržala več rokometašev Montpellierja, proti njim pa je bila nato vložena obtožnica zaradi suma na prirejanje izidov ter v Franciji športnikom nedovoljenega ukvarjanja s stavami.

Številni rokometaši, med njimi tudi brata Karabatić in slovenska reprezentanta Gajić in Prošt, so bili v času preiskave sprva suspendirani, a ker so vodstvo kluba uspeli prepričati v svojo nedolžnost, so znova dobili zeleno luč za igranje.

Montpellier je včeraj v 8. krogu francoskega prvenstva igral proti Selestatu, kjer je sicer prišel le do remija (30:30), a prav gotovo so navijači kluba veseli, ker se v postavo vračajo najboljši igralci. Po več kot mesecu dni so tako prvič zaigrali Nikola Karabatić, Dragan Gajić in Issam Tej, ki so na tekmi skupaj dosegli kar 27 golov Montpellierja (Gajić 11, Taj 10 in Karabatić 6), a to vseeno ni bilo dovolj za zmago.

Montpellier je v osmih krogih prve francoske lige zbral 10 točk, kar ga trenutno uvršča na peto mesto. Vodilni PSG ima stoodstotni izkupiček 16 točk.