"Od jutri naprej bosta Nikola Karabatić in Issam Tej spet normalno trenirala z ekipo," je dejal Levy in dodal: "Nimamo razloga, da rokometašema, ki sta na štiri oči izjavila, da nista stavila na tekmo proti Cesson-Rennesu, ne bi verjeli."

Medtem je Luka Karabatić priznal, da je stavil tudi na omenjeno tekmo, a da izid ni bil prirejen, zato ga v klubu čaka zagovor pred disciplinskim sodnikom, ki lahko pripelje do prekinitve delovnega razmerja. Na sestanek z vodstvom kluba bo moral ta teden tudi slovenski rokometaš Primož Prošt, ki je v aferi prav tako priznal, da je stavil.

Rokometna afera je v Franciji izbruhnila, ko so policijski preiskovalci postali pozorni zaradi nenavadno visokega števila stav na tekmo Cesson-Rennes - Montpellier, ki je bila 12. maja. Tedaj so stave za 40-krat presegle povprečje, sumljivo pa je bilo tudi to, da so bile stave v 99,94 odstotka vplačane na poraz Montpellierja.

Stave so vplačevali le v Montpellierju, Rennesu in Parizu, zneski vplačil pa niso presegali 100 evrov in so bili poravnani z gotovino, tako da se stavcem ni bilo treba identificirati. Policija je uporabila tudi prikrite metode, v telefonske prisluhe pa je ujela pogovore med igralci, ki so bili prepričani o porazu svoje ekipe. Montpellier si je sicer že pred tem zagotovil naslov prvaka, zato poraz ni imel posledic v tekmovalnem smislu.

Celotna afera je imela posledice tudi za francoskega rokometnega velikana, med drugim ga je zapustil eden največjih pokroviteljev - japonsko podjetje Brother.