Če bi sešteli vse ure, ki jih Škufca v zadnjih letih preživlja pri odvetnikih ali jih porablja za zbiranje potrebne dokazne dokumentacije, bi se jih morda nabralo celo več, kot jih namenja županovanju. Zdaj bo, kot kaže, kar nekaj časa preživljal na novomeškem okrajnem sodišču, kjer bo dokazoval, da pri oddaji del za pokablitev 20-kilovoltnega daljnovoda v industrijski coni Sejmišče leta 2007 ni zlorabil svojega uradnega položaja ter ni ponaredil uradnih in poslovnih listin. Tudi tokrat ga je ovadil občinski svetnik Jože Zupančič, ki se hkrati čudi, zakaj je sodišče za zadevo, ki jo ima že od leta 2009, potrebovalo tako dolgo, da je sploh prišla do glavne obravnave.

Tožilstvo trdi, je občina objavila javni razpis in izbrala izvajalca šele potem, ko so bila dela že končana. Tako naj bi družba CGP med 15. marcem in 15. junijem 2007 že zgradila omenjeni kablovod, medtem ko je bila pogodba z izvajalcem podpisana šele 20. junija.

Škufca obtožbe seveda zavrača. Pojasnil je, da je zadevo vodila občinska uprava in to v skladu z vsemi predpisi. Povedal je, da je bila sprva predvidena gradnja kablovoda v veliko manjšem obsegu in v vrednosti 6000 evrov, za kar javni razpis ni bil potreben. Zato so ta dela oddali družbi CGP z naročilnico. Vendar je Elektro Ljubljana, ki je kasneje tudi kril večji del stroškov, kmalu zatem odločil, da je potrebna pokablitev daljnovoda v bistveno večjem obsegu. Izvajalec tako del po naročilnici sploh ni začel. Občina je nato objavila javni razpis in z izbranim najugodnejšim izvajalcem – družbo CGP – tudi podpisala pogodbo. Po besedah Škufce je CGP dela končal konec avgusta oziroma v začetku septembra tistega leta. V septembru je bil v celoti poravnan tudi račun v višini 85.000 evrov.

»Res pa je, da je spomladi tistega leta prav tako CGP v bližini predvidenega kablovoda gradil bencinsko črpalko. Zato je morda kdo mislil, da se že gradi kablovod,« razmišlja Škufca, ki ob tem poudarja, da je zadevo preverila tudi državna revizijska komisija in nepravilnosti ni odkrila.

Župan je prepričan, da gre za politični konstrukt in da mu opozicijski svetniki zgolj mečejo polena pod noge, toda Jože Zupančič vztraja, da vse ovadbe temeljijo na dokumentih, ki kažejo na kazniva dejanja.