Razglasili so tudi zmagovalca mednarodne atletske lige za veliko nagrado Vzajemne; v seriji najmočnejših mitingov pri nas sta bila, tako kot lani, najboljša Rože Prezelj in Martina Ratej.

"Sezona je bila glede na izide in pričakovanja precej pod ravnijo, glede na srebrno olimpijsko medaljo pa izvrstna. Po sezoni sem si vzel več časa za počitek in preiskave. Telo je še vedno utrujeno in me čaka še obdobje rehabilitacije. Vrhunec prihodnjega leta bo svetovno prvenstvo v Moskvi. Od zdravja bo odvisno, kdaj bom lahko začel tekmovati. Ko bom dobil zeleno luč zdravniške ekipe, bom začel na polno. Na največji tekmi naslednjega leta je cilj seveda zelo visok. Moj cilj v Moskvi je zmaga, vendar bo ta uresničljiv le, če bom lahko nemoteno treniral. Moja hrbtenica je v primerjavi s stanjem pred štirimi leti v veliko slabšem stanju in to bomo morali najprej popraviti," je povedal Kozmus. V glasovanju je prejel 203 točke, drugi je bil Brent LaRue (Mass, 95), tretji pa Rožle Prezelj (Kranj, 55). Ratejeva, priznanje je prejel tudi njen trener Andrej Hajnšek, je dobila 177 glasov in prehitela Marijo Šestak (Mass, 151), tretja pa je bila Marina Tomič (Kladivar, 52).

"Na OI sem veliko dosegla več, kot na povsem ponesrečenem EP v Helsinkih. Toda pred začetkom sezone sem tudi v Londonu pričakovala več. Po sezoni sem odšla na operacijo komolca, ki je bil zelo boleč in tako ne bi mogla več nadaljevati in bi verjetno morala celo prekiniti sezono. Mislim, da sem se pravilno odločila. Sedaj, po rehabilitaciji, vadim brez bolečin že teden dni, s pravimi treningi pa bom začela konec meseca. Mislim, da nisem bom veliko izgubila, saj sem se ves čas pripravljala kondicijsko in tudi na moči nisem veliko izgubila. Verjetno pozimi ne bom tekmovala toliko, kot v preteklosti. Prve prave tekme načrtujem maja. Za nastope na mitingih se bomo odločali sproti, od tekme do tekme. Nastopila bom tudi na sredozemskih igrah, glavni cilj pa je svetovno prvenstvo v Moskvi. Če bom zdrava, se želim tam potegovati za medaljo," je napovedala Ratejeva.

Med mlajšimi člani sta bila najboljša brat in sestra Barbara in Marko Špiler (Brežice), njun trener pa je Vladimir Kevo, nekdanji trener Kozmusa. Mass iz Ljubljane je bil, tako kot lani, izbran za najboljši atletski klub v državi. Dobil je 199.963 točk, sledila sta celjski Kladivar (105.547) in ljubljanski Kronos (89.634).

Letošnji dobitniki zlate plakete AZS so Martin Steiner, Ljubo Novak in Marjan Gorza, srebrne pa Miro Kocuvan, Franc Hafner in Franc Ivančič. Posebna priznanja so dobili AK Velenje in organizacijski komite 18. evropskega prvenstva v krosu 2011 ter za širše uveljavljanje atletike Niko Slana in Franci Zavrl.