Pogoji, ki jih imate za trening v Medulinu, navzven delujejo idealno. Ali je res tako?

Je! Vse je v redu. Vse imam na razpolago zelo blizu in avta skoraj ne potrebujem.

V preteklosti ste si za spomladansko bazo izbrali Koper, Split ali ste vadili v Brežicah. Kako to, da ste se letos odločili za Medulin?

Razmere v Medulinu poznam zelo dobro. Navsezadnje imam tu tudi stanovanje in sem se v ta del Istre že večkrat zatekel. Tu se počutim zelo dobro, lahko rečem domače. Poleg tega je Slovenija blizu, tako da sem lahko v zelo kratkem času doma. Pogoji so sicer zelo dobri tudi v Splitu in Kopru. Na slovenski obali je problem, ker trenutno ni urejenega metališča. Želim si, da bi bil v prihodnosti prav Koper baza za priprave slovenskih atletov.

Večkrat prideta na obisk žena Maja in hči Maria Rosa. Njuna navzočnost vam bržčas pomeni zelo veliko?

Vsekakor. To je tudi razlog, da sem si za bazo izbral Medulin. Če bi šel kam dlje, bi bili ves čas poleg, tako pa sta lahko vmes tudi doma, kjer je prav tako veliko dela.

Ste za zdaj povsem izpolnili začrtan načrt treningov?

Sem. Veseli me zadnji trening, da je kladivo poletelo prek 77 metrov. Sicer bi bil bolj vesel, če bi letelo še kakšen meter dlje, a tudi ta rezultat ni slab. Trenutno sem pripravljen približno tako kot v začetku marca, ko sem se vrnil iz San Diega. Do konca ciklusa (11. junij, op. p.) računam, da bom sposoben metov čez 80 metrov. Če bom ta načrt uresničil, bo pomenilo, da sem dobro delal. V nasprotnem primeru bom moral narediti še kakšen cikel treningov, pod vprašajem pa bi bil tudi nastop na evropskem prvenstvu (to bo od 27. junija do 1. julija v Helsinkih, op. p.).

Ves čas je poleg vas fizioterapevt Primož Četrtič, s katerim sta začela sodelovati v tej sezoni. Ali to pomeni, da sta se s Severinom Lipovškom razšla?

Ne. Severin še vedno ostaja del ekipe kot nutricionist (specialist za prehrano, op. p.). S sodelovanjem s Četrtičem sem za zdaj zadovoljen. Kako uspešno je, bo pokazala sezona. Če bodo rezultati dobri, pomeni, da smo delali dobro, sicer ne.

Trenerja Marjana Ogorevca trenutno ni v Medulinu. Kako to?

Marjan bo znova prišel jutri. Tudi on prihaja občasno. Za zdaj se je takšno sodelovanje izkazalo za uspešno.

Kdaj boste s tekmovanji odprli olimpijsko sezono?

To bo 26. maja v Slovenski Bistrici. Sicer sem mislil nastopiti še na dveh mitingih v tujini (v ZDA in Rusiji, op. p.), a sta obe tekmi odpadli. Kakšen bo natančen razpored tekem, še ne vem, saj bo vse odvisno od pripravljenosti. Zanesljivo lahko rečem le, da bom nastopil 11. junija v Velenju.