"Imava osem dni časa za pritožbo na svet zavoda in to bova tudi izkoristila," je za STA povedal Borut Bašin. O razlogih, ki so pripeljali do izredne odpovedi, Bašin ni želel govoriti, ker postopek še vedno poteka.

Problem se lahko pojavi pri sami pritožbi, saj SNG Nova Gorica trenutno deluje brez sveta zavoda. Država bi morala že spomladi imenovati vanj svoja predstavnika, vendar tega doslej ni storila. Kdo bo torej lahko odločal o pritožbi sedaj že nekdanjih zaposlenih, ni jasno, zato se lahko zgodi, da bosta morala pravico iskati na upravnem sodišču.

Oba odpuščena delavca so že nadomestili drugi

Direktor SNG Nova Gorica Čuk je po zagovoru nekdanjih zaposlenih za STA povedal, da je do postopkov za izredno odpoved delovnega razmerja prišlo zaradi suma kaznivega dejanja, zaradi katerega mora zastopnik zavoda sprožiti postopek in to je tudi storil. "Doslej uradne ovadbe organom pregona nisem podal," je dejal Čuk, ki je tedaj pojasnil še, da gre za sum vstopa nepooblaščenih oseb v dokumentacijo.

"Ne želim, ne morem in tudi ne smem opisovati podrobnosti dogodka, ker to ni v interesu postopka," je še dejal direktor in pojasnil, da je oba delavca v suspenzu nadomestil z notranjimi zaposlenimi, da lahko delo nemoteno poteka naprej.