Če bo ljubljansko okrožno sodišče soglašalo s plačilom stroškov, ki so povezani s prodajo Sistemske tehnike in Sistemske tehnike Armas, bo interes za nakup obeh podjetij preveril investicijski oddelek Abanke. Takšen predlog je Zorec sodišču utemeljil s tem, da je zaradi narave proizvodnje obeh podjetij zanimanje za nakup na evropskem trgu omejeno. V naslednji fazi naj bi Abanka med drugim sodelovala tudi pri pripravah na skrbni pregled podjetij in pri informiranosti možnih kupcev.

V katerem stečajnem postopku se bo pravzaprav prodajal Izletnik Celje, še ni znano. Lastništvo družbe je bilo namreč lani, pred stečajem Viatorja & Vektorja Logistike (tudi v lasti V & V), preneseno na V & V. Stečajni upravitelj Viatorja & Vektorja Logistike je zaradi prenosa lastništva Izletnika Celje vložil izpodbojno tožbo.

Prav tako še ni znano, koliko znašajo celotni dolgovi V & V, saj je sodišče Zormanu rok za preizkus prijavljenih terjatev pred dnevi podaljšalo do 3. decembra. V prisilni poravnavi družbe, ki se je od lanskega poletja vlekla od letošnjega julija, pa so upniki skupaj prijavili za skoraj 230 milijonov evrov terjatev. En dan pred začetkom stečaja je imel V & V, v katerem je največji lastnik Zdenko Pavček, knjiženih za 111 milijonov evrov kratkoročnih obveznosti, od katerih je bilo za 98 milijonov evrov finančnih in za 50 milijonov evrov dolgoročnih finančnih obveznosti.