»Pokazali smo našo najboljšo predstavo v letošnji ligi prvakinj. Tako kot v Stožicah smo se tudi tokrat z Györom enakovredno kosali le 45 minut, a Madžarke so v tem trenutku bolje pripravljene, močnejše in kakovostnejše. Naša forma se stopnjuje in če se bo ta trend nadaljeval, lahko zmagamo na zadnjih dveh tekmah v skupini B,« je po novem porazu med evropsko elito dejal Krimov trener Tone Tiselj. Njegova ekipa je odlično začela (3:1 v četrti minuti), še v 14. je vodila s 7:6, nato pa je sledil rokometni mrk. Gostiteljice so v šestih minutah naredile delni izid 6:0 (štiri zadetke je prispevala krilna igralka Jovanka Radičević), Krimov strelski post je trajal dobrih osem minut, v štirinajstih minutah pa je gostjam uspelo spraviti le eno žogo za hrbet odlične norveške vratarke, 32-letne in 181 centimetrov visoke Katrine Lunde Haraldsen.

Kljub prebiti ustnici, zaradi katere je za deset minut prostor med vratnicama odstopila Orsolyi Herr, je že v prvem polčasu zbrala enajst obramb, tekmo pa končala pri številki 19 in kar z 48-odstotno uspešnostjo obramb. Na nasprotni strani je Hrvatica Jelena Grubišić sicer ustavila petnajst strelov (36 odstotkov), kljub temu pa so si Madžarke v drugem polčasu – čeprav so priložnost za igro dobile tudi vse rezervistke – nekajkrat priigrale že devet zadetkov prednosti. Nazadnje v 50. minuti (25:16), nato so krimovke v petih minutah dosegle štiri zadetke zapored, a je Györ z igralko več dosegel tri za vodstvo z 28:20 in potrdil visoko zmago. Z njo je madžarski klub še bolj očedil svojo statistiko dosedanjih medsebojnih tekem s Krimom, ki je na desetih dvobojih iztržil le tri remije in kar sedem porazov.

Ne glede na novo lekcijo, ki jo je njegova ekipa dobila v dvorani Mihaly Magvassi, trener Tiselj ni bil nezadovoljen. »Prvih petnajst minut je bilo enakovrednih, potem pa je razliko naredila vratarka Haraldsenova. V napadu smo prihajali do lepo izdelanih akcij, priložnosti in strelov, a je Haraldsenova v nadaljevanju zaklenila svoja vrata. V drugem polčasu je bila igra bolj ali manj enakovredna, tudi zbranost naše vratarke Jelene Grubišić je bila za nekaj minut daljša kot po navadi. Več smo rotirali, več priložnosti za igro pa so dobile tudi tiste igralke, ki imajo po navadi manjšo minutažo. Še posebno me veseli, da je začela streljati in zadevati tudi Linnea Torstensson, kar je pomembna dodana vrednost za našo ekipo,« je ocenil Tiselj, ki ga prvi izmed dveh dnevov D čaka v nedeljo, ko Krim gostuje pri Cluju v Romuniji.

Liga prvakinj, skupina B, 4. krog: Györ – Krim Mercator 29:22 (16:9), Podravka – Cluj 28:21 (16:13), vrstni red: Györ 8, Podravka 6, Krim 2, Cluj 0.