Slovenke so v četrtek po kazenskih strelih izgubile z domačimi hokejistkami Poljske s 3:4. Na turnirju igra še Nizozemska. Iz te skupine le prvo mesto vodi v nadaljevanje kvalifikacij, tako kot iz druge predkvalifikacijske skupine v Barceloni, kjer se bodo sredi oktobra merile Španke, Madžarke, Danke in Hrvatice.

Slovenke po današnji zmagi pred zadnjo tekmo v nedeljo z Nizozemsko še vedno ostajajo v igri za naslednji krog kvalifikacij v Šanghaju. Slovenke so Južno Korejo do zdaj premagale na prav vsakem dvoboju; tokrat so z golom z igralko več povedle na sredini druge tretjine, ko se je med strelke vpisala Pia Pren. V izenačeni tekmi se je v slovenski obrambi izkazala vratarka Hedvika Korbar. V zadnji tretjini so Korejke pritiskale, a so se Slovenke ubranile tudi z dvema igralkama manj, zmago pa je ob koncu potrdila Ana Pršina.

Slovenijo na Poljskem pod vodstvom selektorja Franca Ferjaniča zastopajo vratarki Hedvika Korbar in Ines Confidenti, branilke Nina Lončar, Mojca Duh, Suzana Hafner, Nuša Bučar, Nadja Vakaričič, Tea Lahajnar, Metka Manfreda ter napadalke Pia Pren, Katja Biščak, Laura Deisinger, Ana Pršina, Urška Rovšnik, Sergeja Zimšek, Irena Kraner, Urša Pazlar, Patricija Beribak in Kaja Zajfrid.

Prvouvrščena ekipa na turnirju se bo uvrstila na naslednjo stopnjo kvalifikacij, turnir v Šanghaju v začetku novembra, kamor so že uvrščene Kitajska, Francija in Velika Britanija.