"Začelo se je nekega poletnega dne, ko me je na tradicionalnem pikniku 'Team to aMaze' Matjaž Jelen, moj prijatelj, presenetil s posebnim darilom. Zapel nam je pesem z 'mojo zgodbo' in mi rekel, da zmorem to zapeti tudi sama. Obožujem glasbo, ples, rada sem vesela, zato je letošnje poletje ob treningih in pripravah minilo tudi v glasbeno - ustvarjalnem duhu," je na svojem blogu zapisala Korošica, dobitnica dveh srebrnih odličij z olimpijskih iger v Vancouvru 2010. Pri ustvarjanju pesmi je poleg Jelena pomagal še producent in glasbenik Raay, skupaj pa sta naredila novo, hitrejšo pesem in izdelek je postal, kar si je želela Mazejeva sama. Kot je še dodala na blogu, je pesem živa in močna ter z dobrim sporočilom.

"Mislim, da me poznajo in vedo, da imam rada glasbo, glede na to, da sem večkrat v krogu smučarjev zaigrala na klavir," je za Pop TV dejala Mazejeva, Jelen pa je idejo za nastanek pesmi dobil na enem od sprejemov za najuspešnejšo slovensko alpsko smučarko: "Takrat sva skupaj zapela eno pesem na odru in takrat sem se odločil, da ji bom nekoč napisal pesem in v bistvu se je ta zgodba uresničila." Kot sta dodala Jelen in Raay ima Mazejeva potencial, da v prihodnosti posname še kakšno pesem, a 29-letnica, ki je pesem posnela v nekaj dneh, videospot pa v nekaj urah, je zatrdila, da se je ob ustvarjanju glasbe želela le zabavati.

Črnjanka je za pesem posnela tudi video, ki si ga bo mogoče od sobote ogledati na spletni strani YouTube, na dan, ko se bo začela nova tekmovalna sezona na ledeniku v Söldnu. Aktualna svetovna prvakinja v veleslalomu, ki je že v preteklosti pokazala svoj glasbeni talent in se večkrat usedla za klavir, je z ustvarjanjem lastne pesmi lažje premagovala treninge, posebej pa se je ob tem zahvalila obema ustvarjalcema pesmi.