Najboljši mladi kuharji so iz Prekmurja
Mladi kuharji OŠ Franceta Prešerna iz Črenšovcev, OŠ Frana Roša iz Celja in OŠ Toneta Čufarja iz Maribora so se najbolj izkazali pri pripravi in postrežbi štajerske kisle juhe in pohorske omlete. Obe jedi sta bili sestavni del letošnjega, že tretjega tekmovanja za zlato kuhalnico Turistične zveze Slovenije, ki je bilo sklenjeno v okviru letošnjega 59. gostinsko-turističnega zbora v Radencih. »Med izvrstnimi mladimi kuharji jih bo kar nekaj lahko našlo delo tudi v gostinstvu, ki ponuja mnogo zaposlitvenih možnosti in drugih izzivov. Med slednjimi je gotovo tudi priprava obrokov iz sezonskih, doma pridelanih sestavin, ki jih priporočajo vsi zagovorniki zdrave prehrane in vedno bolj cenijo tudi številni turisti. Prihodnje leto bo za zlato kuhalnico na tekmovanju treba pripraviti testenine z lokalno obarvanimi omakami in nadevana jabolka,« sporočajo iz Turistične zveze Slovenije. kea
![Najboljši mladi kuharji so iz Prekmurja](/i/as/2012/10/23/664741.jpg)