Pridružite se, prvi mesec samo 1 eur
Najboljši mladi kuharji so iz Prekmurja
Dnevnik.si
  • Slovenija
  • Svet
  • Posel
    • Poslovne novice
    • Zaposlitve in kariera
    • Borzni komentar
    • Trg delnic
    • Trg obveznic
    • Indeksi in svežnji
    • Valute
    • Bitcoin
  • Šport
    • Nogomet
    • Košarka
    • Kolesarstvo
    • Hokej na ledu
    • Rokomet
    • Skoki
    • Tenis
    • Ostali športi
    • Rekreacija
    • Planinstvo
    • Igralec kroga
    • Dnevnikova stava
    • Luka Dončić
  • Kultura
    • Glasba
    • Knjiga
    • Oder
    • Film
    • Vizualna umetnost
    • Arhitektura
    • Oblikovanje
    • Mediji
    • Splošno
    • Iz karantene
  • Magazin
    • Aktualno
    • Znanost in tehnologija
    • Kulinarika
    • Moj dom
    • Svet vozil
    • Prosti čas
    • Estrada
    • Zdravje
    • Slovenci po svetu
  • Kronika
  • Lokalno
    • Ljubljana
    • Štajerska, Koroška in Prekmurje
    • Primorska
    • Gorenjska
    • Osrednja Slovenija
    • Dolenjska in Bela krajina
    • Zasavje in Posavje
  • Mnenja
    • Kolumne
    • Odprta stran
    • Komentarji
  • Objektiv
    • Komentarji
    • Intervjuji
  • Nedeljski
  • Gazela
  • Moj dom
    • Notranja oprema
    • Ideje za dom
    • Arhitektura
    • Vrt in okolica
    • Gradnja in prenova
    • Energija
    • Varnost
    • Uporabno
    • Vprašajte strokovnjaka

Najboljši mladi kuharji so iz Prekmurja

Mladi kuharji OŠ Franceta Prešerna iz Črenšovcev, OŠ Frana Roša iz Celja in OŠ Toneta Čufarja iz Maribora so se najbolj izkazali pri pripravi in postrežbi štajerske kisle juhe in pohorske omlete. Obe jedi sta bili sestavni del letošnjega, že tretjega tekmovanja za zlato kuhalnico Turistične zveze Slovenije, ki je bilo sklenjeno v okviru letošnjega 59. gostinsko-turističnega zbora v Radencih. »Med izvrstnimi mladimi kuharji jih bo kar nekaj lahko našlo delo tudi v gostinstvu, ki ponuja mnogo zaposlitvenih možnosti in drugih izzivov. Med slednjimi je gotovo tudi priprava obrokov iz sezonskih, doma pridelanih sestavin, ki jih priporočajo vsi zagovorniki zdrave prehrane in vedno bolj cenijo tudi številni turisti. Prihodnje leto bo za zlato kuhalnico na tekmovanju treba pripraviti testenine z lokalno obarvanimi omakami in nadevana jabolka,« sporočajo iz Turistične zveze Slovenije. kea

Tina Hižar
24. oktober 2012 00:00 26. oktober 2012 10:52
Predviden čas branja: 1 min
Tina Hižar
24. oktober 2012 00:00
26. oktober 2012 10:52
Predviden čas branja: 1 min

NAJNOVEJŠE

    Vse objave
    Najboljši mladi kuharji so iz Prekmurja

    Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno v skladu z določili uporabe in citiranja vsebin.

    Preberite sorodne prispevke

    V živalskem vrtu po novem tudi štajerske kokoši in kranjske čebele

    V živalskem vrtu po novem tudi štajerske kokoši in kranjske čebele

    10.10.2012

    Če so v preteklih letih kosmati prebivalci ljubljanskega živalskega vrta dobivali predvsem družbo eksotičnih živalic iz oddaljenih delov sveta,...

    Stojanovićeve sladke skrbi z vratarji

    Stojanovićeve sladke skrbi z vratarji

    06.09.2012

    Včerajšnja selitev slovenske nogometne reprezentance s Štajerske (Ptuj) na Gorenjsko (Brdo pri Kranju) z vmesnim postankom za trening za zaprtimi...

    Dnevnik.siDružba medijskih vsebin, d.d.
      • DRUŽBA

      • Predstavitev
      • Vodstvo
      • Dosežki
      • Sporočila za javnost
      • OGLAŠEVANJE

      • Spletni oglasi
      • Tiskani oglasi
      • Scena
      • Osmrtnice
      • Mali oglasi
      • EDICIJE

      • Dnevnik
      • Nedeljski dnevnik
      • Razvedrilo
      • Naročanje edicij
      • Digitalni paketi
      • PROJEKTI

      • Gazela
      • Zlata nit
      • POGOJI

      • Naročniški
      • Akcije in nagradne igre
      • Spletno mesto
      • Piškoti
      • Avtorske pravice
      • Volilna kampanja
      • Zasebnost