Slovenski predstavniki ekip svetovne serije bodo v naslednji sezoni kar dobro okrepljeni. Janiju Brajkoviču, Borutu Božiču (oba Astana), Kristjanu Korenu (Liquigas), Simonu Špilaku (Lampre), Gregi Boletu (Vacansoleil), Gregorju Gazvodi, če bo ostal pri AG2r-ju, se bodo pridružili še Marko Kump (Saxo Bank-Tinkoff) in očitno tudi Jure Kocjan ter Robert Vrečer, ki sta po pisanju kolesarskih medijev podpisala pogodbo z baskijsko ekipo Euskaltel-Euskadi.

Z Baski naj bi pogodbo podpisali še trije drugi tujci, kar je zgodovinski dogodek, saj doslej ekipa tujcev ni imela. Zanimivo je, da je Euskaltel ponudil pogodbo tudi trikratnemu svetovnemu prvaku Oscarju Freireju, ki naj bi še leto dni tekmoval, nato pa prevzel mesto športnega direktorja. A kolesar, ki se je po letošnji sezoni že poslovil od tekmovanj, je ponudbo zavrnil.

Nove delodajalce išče še nekaj slovenskih kolesarjev, med drugimi tudi evropski prvak v konkurenci do 23 let Jan Tratnik in pa tudi Tadej Valjavec, ki mu bo januarja potekla kazen Mednarodne kolesarske zveze. Glede na zadnje kolesarske dogodke (afera Armstrong) pa bodo očitno imeli težko delo.

Od prestopov med slovenskimi klubi je zaenkrat najbolj odmeven prihod Klemena Štimulaka iz Radenske v Adrio Mobil, Ljubljančani so zamenjavo zanj našli pri mladinskem reprezentantu Martinu Otoničarju, ki je doslej tekmoval za Hit Casinos iz Nove Gorice. Za Savo iz Kranja bo največja okrepitev, da se iz mladinske kategorije v prvo ekipo seli svetovni prvak Matej Mohorič.