Veniger je imenovan za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Od prevzema položaja generalnega direktorja pa je imenovan tudi v naziv glavni policijski svetnik v policiji, so zapisali v sporočilu po seji vlade.

Stanislav Veniger je leta 1980 začel delati na PU Celje, kasneje postal komandir policijske postaje, vodja celjskega OKC, dve leti (med 1995 in 1997) pa tudi direktor OKC. Zatem je postal direktor Uprave policije MNZ, sledil je položaj namestnika generalnega direktorja policije.

Med letoma 2000 in 2004 je bil direktor Uprave uniformirane policije GPU, leta 2005 pa se je preselil nazaj na PU Celje, ki jo je vodil nadaljnja tri leta. Nazadnje pa je bil zaposlen v ljubljanski izpostavi centra za demokratični nadzor nad oboroženimi silami (DCAF) s sedežem v Ženevi.

Veniger bo na mestu generalnega direktorja bo zamenjal Janka Gorška, ki je s funkcije odstopil v začetku avgusta. Takrat smo poročali, da naj bi bil njegov odstop posledica razhajanj v pogledih z ministrom Vinkom Gorenakom glede vodenja policije.

Na sredi avgusta objavljen razpis ministrstva se je sicer poleg Venigerja prijavilo še pet kandidatov. Gorenak je takrat povedal, da je bila večina kandidatov dobrih, za Venigerja pa se je odločil zato, ker ocenjuje, da je za sedanji čas zahtevnega vodenja policije glede na njegove kompetence najbolj primeren za omenjeno mesto.