V torek se je iztekel rok za prijavo na mesto predsednika uprave časopisne in založniške družbe Delo. Nadzorni svet Dela je namreč 12. septembra s položaja prvega moža družbe razrešil Jurija Giacomellija, 29. septembra pa objavil razpis za novega predsednika uprave. Giacomelli je Delo vodil od 1. decembra 2009, razrešitev pa ga je presenetila.

Po neuradnih informacijah Financ naj bi nadzorni svet prejel devet kandidatur za predsednika uprave Dela. Da je kandidaturo oddala, je za Finance potrdila direktorica marketinga in oglasnega trženja na Delu Ladeja Godina Košir.

Med morebitnimi kandidati za predsednika uprave Dela pa so v Financah omenili še nekdanjega predsednika uprave Dnevnika Branka Pavlina, nekdanjega šefa vladnega urada za komuniciranje Darijana Koširja in direktorja ter odgovornega urednika Marketing magazina Marjana Novaka.

Delo je v lasti Pivovarne Laško, katere predsednik uprave Dušan Zorko je odločitev za prekinitev sodelovanja z Giacomellijem pojasnil z besedami, da nameravajo v vseh družbah v skupini Pivovarna Laško razširiti uprave, saj lahko le tako uspešno delujejo v zdajšnjih zaostrenih pogojih. Razhod po njegovih besedah ni povezan s prodajo Dela.