Rode bo odškodnino namenil za potrebe dobrodelnih projektov doma in po svetu, so še pojasnili v sporočilu za javnost. Zastopnik Dela Stojan Zdolšek s tožbami še ni seznanjen.

Rodetova odvetnica Nina Zidar Klemenčič je sicer tožbe napovedala že v začetku oktobra - ob objavi rezultatov DNK-preiskave, ki je pokazala, da Rode ni oče Petra Stelzerja.

Konec avgusta je Delo poročalo, da naj bi imel Rode leta 1969 intimno razmerje s Tanjo Bredo S., ki je leto pozneje v Nemčiji rodila otroka Petra Stelzerja. Ta je za medije izrekel željo, da Rode opravi test očetovstva. Kardinal Rode je še isti dan odločno zanikal, da bi prelomil celibat, in izrazil pripravljenost na test očetovstva. Tega so nato opravili na univerzitetnem inštitutu v Münchnu.

Z mesta odgovorne urednice Dela je sicer danes odstopila Romana Dobnikar Šeruga, ki je po objavi rezultatov omenjene DNK-preiskave poudarila, da Delo ni nikoli trdilo, da je Rode oče Petra S., in da je vse, kar so zapisali, utemeljeno. Kot so danes pojasnili na Delu, je odgovorna urednica odstop ponudila nepričakovano in iz osebnih razlogov, za STA pa odstopa ni želela komentirati.

Odgovorna urednica Dela Dobnikar Šeruga odstopila; za v. d. imenovan Budja