Velenjski rokometaši - igrali so brez poškodovanega Jureta Dolenca - so še drugo gostovanje zapored končali s porazom. Po neuspehu in nemoči v Skopju so danes pokazali sicer boljši obraz, a poimensko odlična ekipa s Poljske je v uvodu drugega polčasa naredila dovolj veliko prednost, da je brez posebnih težav vpisala tretjo zmago v tekmovanju in ostaja na vrhu skupine C.

Velenjčani so v prvem polčasu tekme v razprodani dvorani Legionow pustili precej boljši vtis kot prejšnji teden v Makedoniji. Gorenje je bilo pol ure povsem enakovreden tekmec favorizirani ekipi Kielc. V uvodu tekme so poljsko mrežo rešetali predvsem iz protinapadov, najbolj razpoložen pa je bil Fahrudin Melić, ki je prvi polčas končal kar s sedmimi zadetki.

Gosti so si tudi prvi priigrali prvo "otipljivejšo" prednost na tekmi, ko so v 13. minuti prek Klemna Cehteta povedli z 8:6. Toda sledile so poljske minute, saj so domači na krilih Michala Jureckega (pet golov v prvem polčasu) naredili delni izid 4:0 in sami povedli z 10:8. Kazalo je, da so se Poljaki razigrali, vendar je v odločilnih trenutkih svoje delo dobro opravil vratar Ivan Gajić in tudi on pripomogel k temu, da so Velenjčani obdržali korak z domačo ekipo in si pripravili dobre temelje za nadaljevanje.

Toda na njih nato niso znali graditi. Ekipa Bogdana Wente, polna uglednih rokometnih imen, ki je s stalnim rotiranjem držala visok ritem, je v uvodnih desetih minutah s čvrsto obrambo izpraznila arzenal idej v velenjski igri. Kielce so ustavljale vse poskuse slovenskega moštva, same pa v napadu brez posebnih težav prihajale do izdelanih strelov.

Posledice so bile logične, Poljaki so naredili delni izid 5:0, po zadetkih Željka Muse v 37., Thorirja Olafssona v 38. in Denisa Buntića v 40. minuti pa prišli tudi do najvišjih prednosti na tekmi (17:14, 18:14, 19:14). Ko je Tomasz Rosinski v 46. minuti zabil za 22:16, je bil zmagovalec praktično odločen, saj izbranci Branka Tamšeta v teh trenutkih niso znali unovčiti niti številčnih prednosti. Najvišja prednost Kielc je znašala sedem zadetkov po golu Buntića v 58. minuti (30:23).

Pri Kielcah je bil najučinkovitejši Michal Jurecki z osmimi, pri Gorenju pa Melić z devetimi goli.