Američan je obžaloval svoja dejanja in med drugim napisal: "Popustil sem in prekoračil dovoljeno mejo. To odločitev globoko obžalujem." Ob tem je dodal, da je dopinško prakso opustil po selitvi v ekipo Slipstreeam leta 2008.

Kolesar Garmin-Sharpa je bil ob svojih današnjih moštvenih kolegih Tomu Danielsonu in Davidu Zabriskieju ter Leviju Leipheimerju (Omega Pharma-QuickStep) eden tistih, ki so ameriški protidopinški agenciji razkrili sistematični doping v nekdanji Armstrongovi kolesarski ekipi US Postal. Kot je poročal spletni portal cyclingnews, je četverica, ki je nastopila kot krovna priča, prav zaradi priznanja dobila le šestmesečni suspenz in kolesarji Garmin Sharpa so se z odločitvijo že strinjali.

Že včeraj je USADA poslala obrazložitev svoje sodbe v primeru Armstrong Mednarodni kolesarski zvezi. V njej je 15 zapriseženih izjav kolesarjev, med njimi kar 11 izjav nekdanjih Armstrongovih klubskih kolegov, o Armstrongovih prekrških.

USADA je konec avgusta Armstronga kaznovala z dosmrtno prepovedjo nastopanja in razveljavila vse njegove dosežke po 1. avgustu 1998. Če bo to potrdila tudi UCI, bo Armstrong izgubil tudi vse svoje zmage na francoskem Touru med letoma 1999 in 2005.