O spremembah v izboru igralcev

Po težavah s poškodbami Birse in Ljubijankića oziroma ob njunem trenutnem fizičnem stanju in večkratnih pogovorih sem vpoklical dva druga napadalca, Roberta Beriča in Džengisa Čavuševića. Na spisku sta nova še Kevin Kampl in Goran Cvijanović, ki v zadnjem času kažeta zelo dobro igrata in sta si zaslužila vpoklic v reprezentanco.

O zdravstvenem stanju Tima Matavža

S Timom sva govorila. Ima le lažji prehlad. Upam, da končno pride v reprezentanco popolnoma fizično pripravljen, kajti tudi zadnjič je prišel s poškodbo, ki ga je oddaljila dva do tri dni od treninga. Upam, da bodo na zbor prišli vsi v dobrem fizičnem stanju, brez poškodb, kajti velikokrat se zgodi, da pridejo z manjšimi ali večjimi poškodbami.

O pogoju, da morajo reprezentanti v klubih igrati

Na žalost je še nekaj igralcev takšnih, o katerih bi se dalo debatirati, ali igrajo redno v klubih. Ampak čez noč ne smemo delati velikih sprememb niti ne zamenjati velikega števila igralcev. Potrebno je verjeti v izbor in igralce, ki so dali reprezentanci veliko ter se osredotočiti na tekme. Sem se pa skušal približati temu, da bi bili v ekipi nogometaši, ki redno in dobro igrajo v klubih.

O Kevinu Kamplu

Z nami je bil že na pripravah v Avstriji, zato določene informacije o njegovih sposobnostih imam. Me veseli, da so nekatere (fizične, tehnične in taktične) od maja do sedaj še bolj dozorele. To je tudi posledica rednega igranja v klubu. Ima nekoliko drugačen pristop k igri od ostalih vezistov, ki jih imamo na voljo. Je izjemno spreten z žogo, pri tem je hiter. Ne izgublja kontrole nad žogo. Je polivalenten nogometaš, zato ga ni možno obiskati le na sredini igrišča, ampak tudi na drugih položajih.

O pritisku po slabem začetku kvalifikacij

Pritiska ne čutim. Seveda pa nisem vesel takšnega začetka. Ne bi veliko razglabljal o sreči ali nesreči. Srečo si moraš zaslužiti v vseh pogledih. Če stopiš na igrišče suvereno, če veš, kaj delaš, če veš, kaj si želiš, če ničesar ne prepuščaš slučaju..., potem te na koncu najbrž kanček sreče nagradi. S takšnim odnosom moramo igrati na vsaki tekmi.