Pobuda ameriških zvezdnikov je bila objavljena na spletnih omrežjih Facebook in Twitter, na YouTube pa so objavili tudi videoposnetek, v katerem so volivce, zlasti mlade, pozvali, naj se udeležijo volitev 6. novembra. V posnetku poleg Di Capria in Maguirea sodelujejo tudi Zac Efron, Benicio Del Toro, Edward Norton in Selena Gomez, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Sodelujemo z neodvisnimi neprofitnimi organizacijami, osredotočenimi na volitve, da bi se čim večje možno število ljudi registriralo in prišlo na volitve," je skupina zapisala v sporočilu. Obenem so volivce tudi pozvali, naj sami posnamejo videe o glasovanju, ki bi jih lahko uporabili med kampanjo.

Volitev se je dotaknil tudi igralec Ben Affleck, ki je republikanskega kandidata primerjal s poraženci preteklih volitev, Alom Goreom, Michaelom Dukakisom in Bobom Doleom. Igralec in režiser, ki odkrito podpira demokratične vrednote, pa ni neposredno podprl predsednika Obame, za katerega je glasoval leta 2008. Ob tem je poudaril, da "so njegovi občutki sedaj bolj zapleteni", meni pa, da bo Obama na prihajajočih volitvah zmagal.

Po njegovem mnenju so se možnosti republikancev, da v Belo hišo pride njihov favorit, zmanjšale, ker Romney ni uspel vzpostaviti stika z navadnim ameriškim prebivalstvom. Affleck je izrazil tudi zaskrbljenost pred trajnim padanjem in nazadovanjem ZDA, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Eden najslavnejših filmskih zvezdnikov, ki se je doslej vključil v predsedniško kampanjo, je bil Clint Eastwood. Ta je javno podprl republikanskega kandidata Romneya. Po Eastwoodovih besedah Amerika potrebuje zagon, zato podpira Romneyja, ki bo po njegovem uvedel bolj pošteno davčno politiko.