Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so se rokometaši, potem ko so zapustili prostore policije v pariškem predelu Nanterre, napotili v Montpellier, policijske prostore pa sta zapustili tudi dekleti bratov Karabatić.

V Montpellierju pa so že v ponedeljek zvečer, potem ko se je iztekel rok za pridržanje, izpustili še tri rokometaše tega kluba, Mickaela Robina, Vida Kavtičnika in Hmama Wissema, medtem ko so četrtega rokometaša, Issama Teja, takrat šele pridržali. Po pojasnilu odvetnika gre za "tehnično izpustitev", ki v ničemer ne prejudicira nadaljnjega poteka postopka, še poroča AFP.

Tožilec v Montpellierju Brice Robin pa je pojasnil, da so v primeru preiskave domnevnega prirejanja izida tekme Cesson - Montpellier 12. maja letos pridržali skupno 18 oseb, med njimi devet igralcev, bodisi članov kluba ali tistih, ki so zanj igrali v prejšnji sezoni. Po navedbah AFP so ti igralci Nikola in Luka Karabatić, Mickael Robin, Primož Prošt, Samuel Honrubia, Wissem Hmam, Dragan Gajić, Mladen Bojinović in Vid Kavtičnik.