Dirkači so se včeraj pred začetkom dirke zbrali na startno-ciljni črti pred glavno tribuno, kjer so se z gledalci in ostalimi člani ekip z minuto molka poklonili uglednemu zdravniku, ki je umrl prejšnji teden. Krajšo slovesnost pa je zamudil najtrofejnejši dirkač vseh časov, sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher, ker se je predolgo zadržal na stranišču.

“Opravičujem se, ker sem bil v času minute molka še vedno na stranišču. A moje misli so bile pri Sidu,“ se je hitel opravičevati dirkač Mercedesa, ki je v dolgoletni karieri kar nekajkrat rabil usluge Watkinsa, med drugim tudi po hudi nesreči, ko si je leta 1999 v Silverstonu zlomil nogo.

Za Schumacherjevo potezo pa ni našel lepih besed nekdanji nemški dirkač v formuli ena, danes pa komentator RTL-a, Christian Danner. “To, kar je storil Schumacher, je sramota. Vsi so bili tam, dirkači, vodje moštev in celo premier Singapurja je prišel, manjkal je le rekorder po številu naslovov prvaka in številu zmag. Slovesnost je bila najavljena dovolj zgodaj, da bi lahko bil tam. Tega se ne da pozabiti,“ je bil kritičen Danner.

Schumacher kaznovan zaradi povzročitve nesreče

Sedemkratni svetovni prvak se ni najbolj proslavil niti kasneje na dirki, ki jo je končal predčasno, saj je v 39. krogu povzročil nesrečo, ko se je z veliko hitrostjo zaletel v zadek dirkača Torro Rossa Jeana Erica Vergnea, zaradi česar je moral še drugič na progo varnostni avto.

Zaradi povzročitve nesreče bo Schumacher naslednjo dirko v Suzuki začel z 10 mest slabšega startnega položaja, kot si ga bo privozil v kvalifikacijah.