Alonso ima šest dirk pred koncem prvenstva 29 točk prednosti pred nedeljskim zmagovalcem Sebastianom Vettlom in že velikih 45 pred tretjim Kimijem Räikkönenom, situacija pa bi bila lahko precej drugačna, če ne bi na tretjini dirke odpovedal menjalnik do takrat vodilnemu Lewisu Hamiltonu, ki bi bil v primeru zmage danes na drugem mestu in bi za Ferrarijevim dirkačem zaostajal manj točk, kot jih dirkači dobijo za zmago na eni dirki (25). Enako velja tudi za dirko v Monzi, kjer je dirkalnik izdal Vettla.

Alonso se zaveda, da je imel v tem pogledu na zadnjih dveh dirkah tudi nekaj sreče, zato opozarja svoje moštvo, da prvenstvo še ni odločeno in da bo še pred koncem sezone potreboval boljši dirkalnik.

"Tokrat se je končalo kar dobro, a tako ne bo šlo več naprej. Ne bom imel vedno te sreče, da bo moj najbližji zasledovalec odstopil, kot se je zgodilo na zadnjih dveh dirkah. Nedopustno je tudi to, da smo na kvalifikacijah skoraj sekundo za konkurenti, kot je bilo to soboto," je po dirki v Singapurju razlagal Alonso.

Da bo Ferrari moral popraviti zmogljivost dirkalnika, se strinja tudi šef ekipe Stefano Domenicali: "Jasno je, da bomo morali do konca sezone izboljšati dirkalnik, saj ne moremo računati le na smolo konkurence. A ne smemo sedaj pretiravati. Dobro je vpeljati kakšno novost, ki bo delovala, kot pa brezglavo posodabljati dirkalnik s številnimi popravki."