Hamilton je s prvega startnega mesta dobro začel dirko in je brez težav ostal pred vsemi zasledovalci, Pastor Maldonado pa je moral že v tretjem ovinku predse spustiti Vettla in Buttona. Glavna favorita za zmago Hamilton in Vettel sta se tako že v prvem kroga znašla na prvih dveh mestih in sprva je kazalo, da bosta vozila svojo dirko, ko sta imela po petih krogih že skoraj 8 sekund prednosti pred Buttnom, a je Britanec pritisnil na plin in do prvih postankov uspel svoj zaostanek prepoloviti.

Po prvem postanku v boksih se vrstni red prvi vrhu ni spremenil, Hamilton, Vettel in Button pa so bili na tretjini dirke še vedno v manj kot petih sekundah razlike.

Prvi "vrhunec" dirke, ki je močno vplival na razplet pri vrhu, se je zgodil v 24. krogu, ko je odpovedal menjalnik McLarnu vodilnega Hamiltona. Britanec je le nemočno ustavil dirkalnik ob progi in zmajeval z glavo. S tem odstopom so se praktično že razblinile tudi njegove možnosti za naslov svetovnega prvaka.

V 33. krogu (od 61) se je dirkač ekipe HRT Narain Karthikeyan zaletel v ogrado in njegov dirkalnik je obtičal na progi, kar je povzročilo, da je prvič svoje minute dočakal tudi varnostni avto. Številni vozniki so šli po nove gume in vrstni red se je malenkostno premešal, pri vrhu je na tretje mesto napredoval Alonso, ki se je tako končno prebil pred Maldonada, ki ga je v prvi polovici dirke nemočno poskušal prehiteti.

Ko se je po nekaj krogih varnostni avto umaknil, je trajalo le minuto, da je prišlo do nove nesreče. Tokrat je Michael Schumacher, ki je dirkal na 11. mestu, s svojim Mercedesom priletel v zadek Jeana Erica Vergna v Torro Rossu in varnostni avto je bil ponovno na stezi.

Ker je bil varnostni avto na progi skoraj 10 krogov, je to vplivalo na taktiko večine dirkačev in mnogi so se odpovedali zadnjemu postanku, skrajšana pa je bila tudi dolžina dirke, saj bi se drugače vse skupaj zavleklo preko dirki namenjenih dveh ur.

Po novem startu se v zadnjih krogih pri vrhu vrstni red ni več spreminjal. V ospredju je bil najhitrejši Vettel, ki ga Button v zadnjem delu dirke ni nikoli zares ogrozil in prvak zadnjih dveh let je z zmago napovedal vrnitev v boj za naslov prvaka, saj je po tretjem mestu Alonsa zaostanek za Špancem znižal na 29 točk, po odstopu Hamiltona in le šestem mestu Kimija Räikkönena pa je mnogoboj za laskav naziv pred zadnjimi šestimi dirkami ob zanesljivih predstavah Alonsa pravzaprav postal le še dvoboj.

"Ponosen in vesel sem, da smo uspeli na tako težki in dolgi dirki. Brez dvoma je to najtežja preizkušnja v sezoni. Na stezi je ogromno neravnin, ni prostora za napake in, po pravici povedano, vleče se v neskončnost. Dokazali smo, da se vračamo v stare tirnice in da bo prvenstvo v zaključku še kako zanimivo," je po zmagi dejal Vettel