Po šestnajstih letih izjemne boksarske kariere, v kateri je na 47 dvobojih kar 41-krat zmagal s knokavtom, izgubil pa je le dvakrat, je 41-letni Vitalij svojim navijačem danes namenil dvoumno sporočilo.

“Vsem ljubiteljem boksa po svetu sporočam, da bo ukrajinska zastava še vedno plapolala v zraku, ukrajinska himna pa bo igrala vsakič, ko se bo v ring podal Kličko. A ne mislim več name, temveč na brata, ki je bolj talentiran kot jaz in je tudi mlajši,“ je sporočil Vitalij, ki je nazadnje šampionski pas ubranil pred 15 dnevi, ko je s tehničnim knokavtom premagal Manuela Charra.

Številni svetovni mediji so se nato razpisali, da Vitalij končuje bogato kariero, a Ukrajinec se je na facebooku že odzval in zanikal takšna namigovanja: "Niti slučajno ne odhajam v pokoj. Žal mi je, če sem bil v svojem prejšnjem sporočilu glede tega nejasen."

Starejši od bratov Kličko se je v zadnjem času sicer vedno bolj začel posvečati politiki. Je predsednik stranke “UDAR Vitalija Klička“, kmalu pa ga v domovini čakajo lokalne volitve. Je tudi prvi profesionalni boksar, ki je diplomiral.

Njegov brat Vladimir, ki je pet let mlajši, je svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah WBA (Super), IBF, WBO in IBO, gre pa celo za še bolj uspešnega boksarja od Vitalija, saj je na 61 dvobojih izgubil le trikrat, 51-krat pa je zmagal s knokavtom.