Charr je med dvobojem utrpel veliko ureznino čez desno oko, sodnik pa je zaradi krvavitve nemškega boksarja po 56 sekundah boja v četrti rundi dvoboj prekinil. Starejši od bratov Kličko, ki je že dopolnil 41 let, je tako v karieri dobil 45 od skupaj 47 profesionalnih dvobojev, naslov prvaka po verziji WBC pa je uspešno ubranil še devetič zapored. Za 27-letnega nemškega boksarja je bil to prvi poraz v karieri.

"Žal je sodnik prekinil dvoboj. A Manuel je zelo pogumen fant z velikim srcem in pravi borec. Mislim, da je pred njim lepa kariera," je po dvoboju dejal stari - novi svetovni prvak in dodal: "Malo sem razočaran, saj sem si želel zmagi s pravim knockoutom, ne pa s tehničnim. Oba s Charrom sva bila pripravljena nadaljevati dvoboj, a odločil je zdravnik."

Kličko je še povedal, da dvoboj v ruski prestolnici v olimpijskem športnem parku še ni bil njegov zadnji v karieri, čeprav si v domovini gradi novo kariero v politiki. Še enkrat več je poudaril: "Nič ni nemogoče. Za zdaj vam še nisem pripravljen dati dokončnega odgovora o moji profesionalni karieri."