Navkljub vsej hektiki je današnji dan zelo uravnotežen. Opravili smo vse nujne zadeve, vzporedno delali na pomembnih, se veselili ob nadpovprečno uspešnem rezultatu testiranja novega pristopa k oblikovanju ženskega telesa, ki korenito spreminja dosedanjo metodo dela Linea Snella, se dobro pripravili na partnerja iz Češke, ki jutri prihaja na zadnji uskladitveni sestanek, pa še moj sestanek na Japtiju mi pušča pozitiven vtis. Čisti užitek!


Neprecenljivo je opazovati skupino individualnih bitij, ki tvori usklajen tim, ki producira odlične produkte, uspešne projekte in ki se vsem okoliščinam navkljub, večkrat na dan nasmeje. Punce moje, hvaležna sem za vse vas, kot tudi za vas tri moške kolege, ki se trudite držati ravnotežje. Je vse idealno? Seveda ne, je pa lepo kot tako. Napake, ki so del posla so odličen učitelj in temelj neprecenljivim izkušnjam, izzivi premikajo meje cone udobja, zunanje oteževalne okoliščine pa sproščajo nepredstavljive vire kreativnosti in inovativnosti ter povezujejo tim. Je v redu tako. Odgovorna, odrasla oseba se ne sprašuje kaj nekdo drug ni naredil, ampak se vpraša, kaj v danih okoliščinah lahko naredi sama in to stori. Po tem načelu delujemo v naših dveh podjetjih. Torej, v Sloveniji je trenutno kot je, a svet je velik. In mi smo pripravljeni.


Današnji pogovor na oddelku za internacionalizacijo na Japtiju je bil pozitiven. Če bodo sledila tudi konkretna dejanja, bom lahko celo spremenila svoje mnenje glede uporabne vrednosti tovrstnih agencij. Da se razumemo, nihče ne more ničesar narediti namesto tebe, a če ti nekdo pokaže prava vrata in morda še potrka nanje, potem lahko sam opraviš svoj del. Pogovor mi je vsekakor razširil okvirje mojega dosedanjega razmišljanja in to bo v tem trenutku dovolj. Vsa pohvala ga. Tanji Drobnič in ga. Tini Lukan.


Sledil je sestanek vodstva sekcije franšiznih družb, kjer smo uskladili vse podrobnosti glede skupščine Evropskega franšiznega združenja, ki bo v oktobru potekala v Ljubljani. Tudi tu je tim kompetenten, usklajen in predan, navkljub dejstvu, da smo vsi volonterji in vsak iz svojega področja. Združite pravnico iz javne uprave, akademika in podjetnico...no, nam uspeva, navsezadnje je vse stvar človeka, ljudi.


Tudi podjetje so ljudje. In če to vodja dejansko razume in podjetje s tem zavedanjem tudi vodi, potem bodo ti ljudje skupaj dosegali vse postavljene cilje, se jih skupaj veselili in si zasluge tudi delili.


Res je, neizmerno uživam v svojem delu in z svojimi ljudmi. Naš produkt viša kvaliteto življenj obiskovalk naših centrov v Sloveniji in v tujini. Etika je zapisana kot osnovno načelo našega delovanja. Vsak dan izpolnjujemo svoje poslanstvo in to je vir izpopolnjujočega notranjega občutka, pa tudi moč, ki podpira vse naše korake naprej. Nismo idealisti, ne hodimo visoko nad tlemi, niti ne sanjamo v prazno. Zavestni smo, trdno na realnih tleh in z jasno postavljenimi cilji. A ker vodilo ni kapital, ampak skupna vizija, katere udejanjanje pa za posledico prinaša poslovni uspeh, nam uspeva že 15 let in ja, tudi to težko obdobje bomo dali skozi.


Ker je dan tekel kot po maslu in ker sta moja otroka imela danes kulturni in naravoslovni dan in posledično nimata domačih nalog, si sedaj lahko vsi trije privoščimo umirjen družinski večer v pogovoru in ob knjigi. Neprecenljivo :)