"Popolnoma navdušen sem. Rad bi, da bi tajska masaža postala znana po vsem svetu," je pojasnil 50-letni maser Pinprapar Meedej. Prireditev je organizirala tajska vlada, ki je želela s tem v državo, sicer izjemno prijazno turistom, privabiti še več tujcev. Zadnja leta so jim to oteževale številne naravne nesreče kot cunami, potresi in poplave, kakor tudi politični nemiri, ki so tujce prestrašili.

"Pričakovali smo kakšnih 800 parov rok, a se jih je na dan vaje prikazalo skoraj 1300," je z veseljem pojasnil predstavnik prireditve Sugaporn Rungcharoenkiat. "Prepričani smo, da smo rekord podrli."

Tajske se po svetu sicer drži sloves države, v kateri cveti "seks turizem", česar se želijo Tajci tega znebiti. V državi je namreč večje število bordelov, ki delujejo v masažnih salonih, promovirajo pa se kot zdravstvene ustanove.

"Tajska je res prestolnica za zdravje. Tajska masaža vas lahko nemudoma odpelje na pot zdravja. Ni potrebe po zdravilih, masaža pa je popolnoma varna," je dodal 39-letni maser.