Vir, ki trenutno potuje s parom po Maleziji je dogodek označil za ''vrtenje časa nazaj''. S tem je imel seveda v mislih medijsko zanimanje za Williamovo pokojno mamo, princeso Diano, ki je umrla v Parizu leta 1997 na begu pred paparaci.

Na počitnicah samo v spodnjem delu kopalk

Closer magazine je prek svoje spletne strani povabil svoje bralce, naj kupijo najnovejšo številko in uživajo v "fotografijah, za katere svet komaj čaka, da jih vidi: cambriška vojvoda zgoraj brez na terasi gostišča". Revija je nato dejansko objavila sicer precej zamegljene fotografije, na katerih naj bi bila Kate med počitnicami v zasebni hiši v Provansi na jugu Francije oblečena samo v spodnji del črno-belega bikinija.

Na objavo fotografij so se odzvali tudi v uradu St. James's Palace, ki je palača princa Williama in njegove soproge. Poudarili so, da je objava "groteskna in docela neodgovorna".

"Njuni visokosti sta izredno užaloščeni zaradi francoske objave in fotografa, ki je na tako grotesken in povsem neodgovoren način vdrl v njuno zasebnost. Dogodek spominja na najhujši izgred medijev in paparacov v času življenja princese Diane, valižanske princese, in toliko bolj bega vojvodo in vojvodinjo. Njuni visokosti sta v odmaknjeni hiši pričakovali vso zasebnost. Nepredstavljivo je, da je nekdo posnel takšne fotografije. Uradniki, ki delujejo v imenu njunih visokosti, še že posvetujejo z odvetniki o možnostih, ki so na voljo vojvodi in vojvodinji," so zapisali v uradno St. James's Palace.

Naslovnica revije Closer. (Foto: Reuters)

Prestopili so mejo

Britanski kraljevi uradniki verjamejo, da so slike avtentične, poroča poročevalec s kraljevega dvora za BBC. Sicer so za objavo slik kraljevemu paru povedali med zajtrkovanjem v Kuala Lumpurju, kot je dodal poročevalec pa sta povsem besna. ''Menita, da so prestopili skrajno mejo. Ne moreta verjeti, da bi nekdo posnel take slike in da bi jih celo objavil,'' dodaja BBC. ''Tudi kraljevi uslužbenci poudarjajo, da si par ne bi mogel izbrati bolj zasebne lokacije v Franciji.

Objava fotografij bo za britansko kraljevo družino nova neprijetnost po nedavni objavi golih fotografij Williamovega brata Harryja v britanskem tabloidu. Sicer pa BBC poroča še, da naj bi bile slike ponujene tudi britanskim časnikom, pa so jih zavrnili.