Obisk v Singapurju ima za par, ki je aprila praznoval prvo obletnico poroke, še poseben pomen. Poleg srečanj z najvišjimi predstavniki države sta William in Catherine namreč obiskala še tamkajšnji botanični vrt, kjer sta si lahko ogledala tudi posebno orhidejo, poimenovano po Williamovi pokojni materi, princesi Diani, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Diana je namreč nameravala obiskati Singapur, vendar se ji ta želja ni nikoli uresničila, saj je leta 1997 življenje izgubila v prometni nesreči v Parizu.

V okviru devetdnevne azijsko-pacifiške turneje ob diamantnem jubileju Elizabete II. bosta vojvoda in vojvodina Cambriška poleg Singapurja, kjer bosta ostala do četrtka, obiskala še Malezijo, kjer bo imela Catherine ob obisku enega izmed tamkajšnjih hospicev svoj prvi uradni govor v tujini.

V prihodnjih dneh pa bo par pot vodila še na Salomonove otoke in otočje Tuvalu, kjer bosta turnejo 19. septembra tudi sklenila.

Kot dodaja AFP, bo med obiski poleg uradnih dogodkov priložnost še za športne dejavnosti, zlasti v zadnjem delu turneje.