Po prvih podatkih Policijske uprave Ljubljana naj bi eden izmed gostov pod vplivom alkohola kršil javni red in mir, zaradi česar so posredovali redarji podjetja, ki v diskoteki opravlja varovanje. Gost je razgrajal tudi ob prihodu policistov, zato so ga oglobili zaradi neupoštevanja zakonitih odredb pooblaščene uradne osebe. Hkrati pa policija vodi tudi predkazenski postopek zoper varnostnika zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje nasilništva.

Kot še pojasnjujejo na Policijski upravi Ljubljana, je bil fant med dogodkom telesno poškodovan in se zdravi v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Po podatkih, s katerimi razpolaga policija, ni bil v življenjski nevarnosti, iz bolnišnice pa so ga sedaj že odpustili.

Tudi po informacijah zaposlenih v Cirkusu je gost prvi napadel varnostnika

Kot so zapisali na facebookovi strani Circusa, je po njihovih informacijah gost prvi napadel varnostnika. Poudarjajo tudi, da bodo zadevo raziskali do konca. Po informacijah, ki so jih zbrali, je gost v četrtek okoli 2. ure zjutraj ogovoril enega od dveh varnostnikov in ga tudi prvi napadel. Zaradi tega je drugi varnostnik uporabil strokovni prijem za obvladanje napadalca, vendar se mu je mladenič izmuznil in ga s pestjo udaril v prsni koš.

Po navedbah zaposlenih v diskoteki se je medtem prvi varnostnik zavedel in napadalca udaril tako, da je padel na tla. Ob tem je mladenič "verjetno udaril z glavo" v predel točilnega pulta, so zapisali. Ko je eden od varnostnikov počepnil, da bi ga pobral, pa ga je mladenič spet udaril. S strokovnim prijemom za vrat ga je varnostnik le uspel obvladati, pri tem pa je mladenič izgubil zavest, so potrdili v Cirkusu.

30 udarcev in reševalci, ki nasilnežu zaradi agresivnega obnašanja niso želeli nuditi strokovne pomoči

Kot so pojasnili, so varnostniki fanta nato odnesli pred vhod, kjer se je zbudil in znova začel napadati varnostnike, ki so ga vklenili v policijske lisice. Na kraj dogodka je prišla policija, ki je na željo fanta poklicala reševalce. Ti so sicer prišli hitro, a mladeniču zaradi "agresivnega obnašanja niso želeli nuditi strokovne pomoči", navajajo v Cirkusu. Niti policiji ni uspelo pomiriti fanta, zato so mu zagrozili z denarno kaznijo, ker ni upošteval opozoril, pa so ga oglobili.

V Cirkusu dodajajo, da tudi sami preverjajo nekatere navedbe prič, med drugim to, da naj bi fant prejel več kot 30 udarcev. "To se nam zdi sporno, saj je nemogoče, da bi po prejemu tolikih šolanih udarcev strokovno usposobljenega varnostnika vpletena oseba reagirala, kot je," so zapisali.

Povedali so še, da so fanta obiskali v bolnišnici in poudarili, da do tega dogodka "nikakor ne bi smelo priti" ne glede na to, kaj je vpletena oseba naredila. Po njihovih navedbah pa je naloga varnostne službe, da obvlada napadalca tako, da ga pri tem, če je le mogoče, ne poškoduje. "Vpleteni osebi se iskreno opravičujemo in obljubljamo, da bomo zadevo raziskali do konca," so še izpostavili.

Odziv očividke

Več slovenskih spletnih portalov je danes objavilo pismo domnevne očividke dogodka. Slednja navaja, da je šlo za fanta, starega med 20 in 22 let, ki se je zabaval na plesišču. Pri tem je do njega pristopil varnostnik, s katerim sta se besedno sporekla, nato pa ga je varnostnik udaril, da je padel na tla. Varnostniku se je pridružil še en varnostnik, s katerim sta nato fanta skupaj pretepla in ga, kot navaja domnevna očividka, tepla še, ko je bil že v nezavesti. Takega naj bi nato pustila ležati pred klubom na mokrem asfaltu.