Zlatko Zahovič: Moj favorit je Real Madrid. Preprosto zato, ker je v madridskem klubu organizacijsko in po športni plati vse usmerjeno zgolj k enemu cilju – desetemu naslovu v ligi prvakov. Za dosego svojega načrta so pripravljeni storiti marsikaj. Nikoli sicer ni dobro, če je glavni igralec nezadovoljen, kot je trenutno Cristiano Ronaldo, a prepričan sem, da bodo to v Realu znali urediti. Angleški klubi so naredili rahel korak nazaj, čeprav je Chelsea lani osvojil naslov, saj niso več tako konkurenčni, kot so bili v preteklih letih. Največji italijanski velikan je spet na dobri poti, to je Juventus. V ligi prvakov zna biti zelo konkurenčen in zelo nevaren. V vsakem primeru je vse mogoče, saj lahko skoraj vsak klub premaga vsakega in to že v skupinskem delu.

Brane Oblak: Favoriti so vedno isti. Tam, kjer je največ denarja, tam lahko upajo na naslov. To so angleški in španski klubi, zraven se lahko vmeša še Bayern in kakšen italijanski klub. Pomembno bo, kako se bodo v moštva vklopili novi igralci, potem pa bomo videli, kateri klubi bodo napredovali. Tisti, ki so v izločilnih bojih, so vedno nevarni, a Bayern bo še vedno cepetal za španskimi klubi. To poletje se je dobro okrepil, saj so v klub prišli dobri branilci. V Bayernu je bil napad vedno dober, problem je bila obramba. Kljub temu sta Barcelona in Real še vedno pred njim, enako tudi Chelsea in Manchester City. V španski ligi je v zadnji sezoni primat prevzel Real, kar je dobro predvsem za nogomet. Pri Barceloni je problem vratar, pri Realu pa dejstvo, da nikoli ne veš, kdaj bo počilo pri trenerju ali pri igralcih.

Dušan Kosič: V ospredju bodo ekipe, kot so Bayern München, Barcelona in Real Madrid. Pri Chelseaju bodo težko imeli še enkrat toliko sreče, kot so jo imeli lani. Odločili so se za prenovo ekipe, kar je logična posledica, saj so sklenili določeno ero. Barcelona me na zadnjih tekmah ne prepriča več. Zdi se mi ranljiva. Mourinhov Real mi ni všeč zaradi igre, saj bi moral igrati drugače. Modrić lahko prinese več kreacije, saj je nogometaš, ki hoče igrati in ima rad žogo na tleh. Vsako leto se pojavi tudi kakšno presenečenje, a do vrha nato vedno pridejo ekipe, ki imajo kvaliteto. Moštva, ki so tradicijo zamenjala z denarjem, kot sta Manchester City in PSG, v ligi prvakov težko pridejo hitro do lovorike, saj veliko vlogo igra predvsem tradicija. City je lani osvojil angleško ligo, a v ligi prvakov več možnosti prepisujem Unitedu.

Preberite tudi:

Liga prvakov: Tekmovanje, ki rešuje klube