Kot je pojasnil predsednik stavkovnega odbora Janko Skvarča, stavka vsaj 150 delavcev, članov sindikata Pergam, razen tistih, ki so na nujnih vzdrževalnih delih. Stavkajoči čakajo na torek, ko naj bi jim vodstvo vendarle izplačalo plače ter predložilo dokumentacijo ali predstavilo vizijo poslovanja podjetja v prihodnje, kar je bila ena od stavkovnih zahtev. Delavci pričakujejo odziv tudi večinskega lastnika CPL Ranka Mimovića ter odziv vlade, še posebej pristojnega ministra.

Medtem pa vodstvo Cestnega podjetja Ljubljana (CPL) meni, da je stavka nezakonita. "Stavka, ki jo je v CPL izvedel Sindikat cestnega gospodarstva Slovenije oz. Konfederacije sindikatov Slovenije Pergam, ni potekala v skladu z zakonom o stavki, ni izražala volje niti vseh delavcev niti vseh sindikatov in je služila izključno povzročanju gospodarske škode podjetju CPL," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik upravnega odbora CPL Stanko Petrič.

V Pergamu so takšne navedbe zavrnili, saj so stavko prijavili in jo izvajajo v skladu z zakonom o stavki. Ostro so zavrnili tudi Petričeve navedbe, da "cilj stavke ni bilo zavarovanje interesov delavcev, ampak predvsem vnašanje razdora in povzročanje škode podjetju v interesu konkurence ali (in) političnih ciljev". Kot so pojasnili, še vedno čakajo na izplačilo julijskih plač in ostalih obveznosti do delavcev, predvsem pa pojasnilo lastnika družbe, kakšna usoda čaka CPL.