Šef ekipe Martin Whitmarsh je te dni namignil, da bi Jenson Button v nadaljevanju sezone lahko igral vlogo pomočnika v boju za naslov prvaka Lewisu Hamiltonu, a je ta včeraj takšna namigovanja zavrnil.

Button je na prvih devetih dirkah zbral 41 točk manj od moštvenega kolega, a vztraja, da je tudi sam še vedno v boju za naslov prvaka, čeprav je njegov zaostanek za vodilnim Fernandom Alonsom že precejšen (88 točk). Dokler bo vsaj teoretično še v igri za skupno zmago, ne misli pomagati Hamiltonu.

“Moj zaostanek za njim ni tako velik, saj je manjši od dveh zmag. Dokler obstajajo teoretične možnosti tudi zame, se bom boril z vsemi. Nisem v formuli ena, da bi se le vozil okoli in pomagal mojemu moštvenemu kolegu. Nihče izmed nas ni. Tu smo, da se borimo in vedno poskušamo dirkati po svojih najboljših močeh, a predvsem zase in za ekipo,“ je dejal Button.

“Mislim, da bi bilo prvenstvo formule ena precej dolgočasno, če bi se le 12 dirkačev borilo za naslov prvaka, druga polovica pa bi jim pri tem le pomagala. Takšne formule si ne želimo in si je ne smemo želeti. Zato se bom boril predvsem zase, dokler ne postanem prvak ali pa teh možnosti tudi v teoriji ne bo več,“ je še dodal Button, ki je zmagal na prvi letošnji dirki v Avstraliji, v nadaljevanju pa je na osmih dirkah zbral le še 51 točk.