Predsednik Fie Jean Todt je pogodbo sklenil z lastnikom moštva Addax Alejandrom Agagom, ki nastopa v prvenstvu GP2 in GP3 in še nekaterimi drugimi investitorki iz Hong Konga. Slednji bodo skrbeli predvsem za promocijo novoustanovljenega tekmovanja, v katerem bodo tekmovali dirkalniki, ki jih poganjajo izključno litijeve baterije.

Prvenstvu bodo svoj čar dodala tudi atraktivna prizorišča. Ena izmed dirk naj bi se tako odvijala po središču Ria de Janeira, tudi ostale dirke pa naj bi po besedah Fie potekale "v srcu največjih mest po svetu in njihovih glavnih znamenitosti“.

Po poročanju časnika Financial Times si pri Fii želijo z novim tekmovanjem preusmeritve pozornosti od moštev formule 1 in velikih avtomobilskih koncernov. "Na začetku še ne pričakujemo, da se bodo v formulo E vključili veliki avtomobilski proizvajalci. Avtomobilska industrija še ni najbolje seznanjena z električnimi dirkalniki,“ je dejal Agag.

Prvi, ki bo preizkusil nove bolide, ti naj bi med dirko dosegli do 355 kilometrov na uro, bo najverjetneje testni voznik Pirellija in nekdanji dirkač moštva Virgin Lucas Di Grassi. Kot so še povedali pri Fii, naj bi baterije, ki bi poganjale dirkalnik, na dirki zdržale okoli 25 minut, nato pa bi morali vozniki opraviti postanek in zamenjati bolid.