Voznika Ferrarija je sedma sila že od samega začetka prikazovala kot zlikovca, prednjačili pa so predvsem angleški in nemški mediji. Otočani so Alonsa ves čas blatili v času, ko je dirkal za McLaren Mercedes, saj je bil njegov moštveni kolega Lewis Hamilton, Nemce pa je motilo predvsem to, da je sprva konkuriral Michaelu Schumacherju, zdaj pa še Sebastianu Vettlu.

"Na vse skupaj se požvižgam. To je nekaj običajnega. Ko tekmuješ z drugimi dirkači, je povsem normalno, da prihaja do tega. V Nemčiji jih nisem prav nič motil, dokler nisem postal konkurenčen in začel ogrožati Schumacherja. Nato je bilo ponovno vse v redu, dokler ni prišel Vettel. Takrat sem ponovno postal zlikovec,“ je za revijo Top Gear pojasnil Alonso.

Dvakratni svetovni prvak sicer pravi, da živi življenje dveh različnih oseb – tiste za volanom formule in tiste izven nje. "Piše se vedno o Alonsu kot vozniku, nikoli o Fernandu kot osebi, saj me ne poznajo. Alonso voznik obstaja v nekem neresničnem svetu in bo prisoten le še kakšnih 12 ali 14 let. Drugi Fernando bo tu do konca življenja.“